• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice vykročili za obhajobou Slovenského pohára suverénnym víťazstvom 95:58 nad bratislavskou Karlovkou. V rámci svojho úvodného vystúpenia na domácom turnaji Final Eight mali situáciu pod kontrolou od prvej do poslednej minúty a v piatok o osemnástej hodine zabojujú o finále proti tímu Levickí Patrioti.

„Teší ma hladký postup a myslím si, že sme odohrali to, čo sme hrať chceli. Rozložili sme sily a vykročili sme správnym krokom za obhajobou pohárového prvenstva. Verím, že z nás opadol úvodný tlak a teraz pôjdeme pevným krokom až do konca turnaja,“ vyslovil sa po víťazstve o 37 bodov tréner „Býkov“ Miljan Čurovič.

„Všetko išlo podľa nášho plánu,“ nadviazal autor štrnástich bodov pivot Peter Sedmák. „Snažili sme sa o hladký postup a sme radi, že sme vyhrali po peknom výkone.“

Základom bezstarostného zápasu bola kvalitná obrana. Košičania inkasovali v prvom polčase iba 21 bodov, v druhej štvrtine dokonca iba osem.

„Obrana bola celkom dobrá, aj keď si nemyslím, že oba tímy podali svoje najlepšie výkony. Zápas však mal napriek tomu slušnú úroveň,“ poznamenal Čurovič, ktorého doplnil Sedmák: „Hrali sme dobre v obrane, tímovo a pomáhali sme si. Tak by to malo byť. Uvidíme, kto bude našim súperom, ale ja by som si želal Levice. Aby sme im oplatili tú nedávno domácu prehru.“

„Myslím si, že sme sa na tento zápas dobre pripravili. Mali sme ich dobre naskautovaných, zápas sme odohrali v takej rotácii, aby si každý zahral rovných 20 minút. To sme splnili,“ pridal svoj názor na zápas kapitán Richard Körner.

Reči o tlaku pôsobiacom na domáci tím sa vo štvrťfinále nepotvrdili a Košičania predviedli uvoľnený výkon.

„My sme radi, že sme doma. Nemusíme nikam cestovať a to je výhoda. Vonku totiž často doplácame na slabšie začiatky,“ zdôraznil Peter Sedmák.

Trénerovi Karlovky Petrovi Ivanovičovi neostávalo po zápase nič iné, len poblahoželať Košiciam k zaslúženému postupu: „Boli jasným favoritom, čo aj potvrdili. Asi nás stredajší zápas v Spišskej Novej Vsi stál veľa síl. Chalani napriek tomu bojovali. Som rád, že sme dali šancu lavičke, chalani si zahrali. Bolo to vidieť rozdiel hlavne v podkošovej hre. Teším sa, že máme teraz dva týždne pauzu, dáme sa dokopy zdravotne a pripravíme sa na záver ligy a play off.“

Bezprostredne po víťazstve nad Karlovkou ešte Košičania netušili, proti komu narazia v semifinále. Väčšina tímu však ostala v hale a súboj medzi Komárnom a Levicami si pozrela na vlastné oči.

„Touto cestou by som chcel pozvať našich fanúšikov piatkový zápas. Verím totiž, že to bude basketbalový sviatok,“ dodal Miljan Čurovič.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk