• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj dvoch čakateľov na víťazstvo a aj tabuľkových susedov. Pre Komárno a Spišskú Novú Ves boli v hre mimoriadne cenné dva body, keďže oba celky pomýšľajú na lepšie umiestnenie. Víťaz však mohol byť iba jeden, „obuvníci“ po triumfe 87:78 ukončili osemzápasové čakanie na víťazstvo a zároveň sa odlepili z dna tabuľky. 

„Štvorbodová“ nálepka tomuto stretnutiu nebola pasovaná len tak, odrazilo sa to aj na dianí na palubovke. Už prvý polčas bol vyrovnaný, domáci si nechali niekoľkokrát ujsť vedenie, aby napokon išli za stavu 38:36 spokojnejší do šatní hostia. O výsledku stretnutia sa rozhodlo v tretej štvrtine, ktorú domáci vyhrali o priepastných 22 bodov a získali tak rozhodujúci náskok.

„Som šťastný, že sa nám podarilo zvíťaziť. Už sme to naozaj potrebovali. Je to veľmi dobrý pocit. V prvom polčase nás súper trochu zaskočil presnou streľbou. Po prestávke sme začali hrať kolektívnejšie, rýchlejšie a hneď sa to prejavilo. Darilo sa nám vytvárať si voľnejšie pozície, z nich sme dokázali zaznamenávať body a zvyšovať náskok,“ povedal domáci Miles Bowman.

Spišiaci tak zaznamenali prehru už v piatom stretnutí po sebe. Zaujímavá štatistika aj z pohľadu, že pred touto sériou nezdarov sa „Novovešťanom“ podarilo vyhrať štyri z piatich duelov.

„Zápas bol zo začiatku vyrovnaný, polčas sme vyhrali o dva body. Potom prišla tretia štvrtina, ktorú si musíme rozobrať, lebo sám neviem, čo sa tam s nami stalo. Komárno bolo v 'laufe', dávalo jeden kôš za druhým, my sme si s tým nevedeli poradiť. Súper nám ušiel na 20-bodový rozdiel. Potom sme sa ešte snažili dostať naspäť, ale už nebolo času, ani mentálnych síl na nejaký obrat. Mrzí nás to o to viac, že sa hralo so súperom, ktorý je teraz našim bezprostredným rivalom v boji o play off,“ hodnotil hosťujúci autor 18 bodov Lukáš Krajňák.

5

„Obuvníci“ sa po ťažkých týždňoch konečne konsolidujú. Tím sa dáva dokopy zdravotne, ale aj z pohľadu súpisky. Veď počas decembra prišlo k dvojnásobnej výmene na trénerskej stoličke, v krátkom čase odišiel Aleksandar Vržina a Dušan Kasum. Zmeny sa dotkli aj hráčskeho kádra, prekvapením bol určite odchod skúsenej dvojice Svetozar Stamenkovič a Nenad Miloševič. Do Komárna prišlo až trio nových hráčov - Johnny Baldwin, Igor Tratnik a Nebojsa Dukič. Veci konečne začínajú zapadať do seba, čo ukázal duel v Lučenci a teraz proti Spišiakom.

„Pre nás je to nesmierne cenné víťazstvo. Pomôže nám to zvýšiť sebavedomie ako aj na tréningoch, tak aj do ďalších bojov v SBL. Už sme zasa naspäť v boji o play off. To ale neznamená, že sa uspokojíme. Teraz je čas na to, ukázať konkurencii, že s nami musia vážne počítať,“ dodal Bowman.

19

Spišská Nová Ves sa tak po dlhom čase prepadla na poslednú priečku. Družstvo je však v porovnaní s úvodom súťaže sebavedomejšie, veď doma dokázali zdolať Lučenec, Žilinu aj Svit. Na palubovkách súperov však zverenci trénera Ericha Korfantu na plný zásah v tejto sezóne stále čakajú.

„Vedeli sme, že Komárno má iný tím ako ten, s ktorým sme doma naposledy vyhrali. Posilnili sa, ale náš cieľ bol jednoznačný - vyhrať. Nepodarilo sa. Nedá sa nič robiť, ideme ďalej. Budeme sa sústrediť na nasledujúce zápasy. Našim cieľom je samozrejme postup do play off. Urobíme všetko pre to, aby sme sa tam dostali,“ uzavrel Krajňák.

Highlighty zo zápasu Komárno - Spišská Nová Ves:

Foto: Karol Scholtz