• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Chýbajú Richard Körner a Jaroslav Musil? Pre Inter Bratislava v dnešnej forme žiadny problém. Zverenci trénera Olega Meleščenka neprestávajú v pozitívnom smere udivovať basketbalovú verejnosť, po ďalšom vynikajúcom defenzívnom výkone si na nich tentoraz vylámali zuby Spišskí Rytieri.

Stretnutia tímu z Pasienkov majú v poslednom čase takmer identický scenár, možno nie sú tak príťažlivé pre fanúšika, keďže v nich nepadá veľký počet bodov, ale svoju kvalitu rozhodne majú. Príkladná defenzíva, patričné nasadenie a hlavne kolektívny výkon, to všetko prináša Interu želané výsledky.

„Útok vyhráva zápasy, obrana tituly. Myslím, že to povedal Phil Jackson. Ja sa s tým stotožňujem. Nehovorím, že sme na ceste k titulu, ale obrana je pre mňa základ. To všetko sa ale ukáže až po sezóne, či sme boli úspešní. Obdobie máme celkom dobré. Ale tímy si už na nás dávajú väčší pozor. Získali sme si rešpekt. Pracujeme, nejaké výsledky sa dostavili. Ale práce máme ešte veľa,“ krotil Meleščenko aj napriek výhre nadšenie.

Jeho zverenci dokráčali k ďalšiemu cennému víťazstvu takmer systémom štart-cieľ. Opäť im k tomu pomohol vydarený vstup do stretnutia, neskôr síce dokázali hostia viackrát vyrovnať, ale hlavne v koncovke opäť úradovala legionárska úderka Arnas Beručka a Lautaro Lopez. Prsty mala napokon v 45 z 68 bodov svojho tímu.

 IMG 1625

„Vedeli sme, že nás nečaká ľahký zápas. Interu chýbali dvaja hráči - Richard Körner a Jaroslav Musil. Škoda, že sme to nevyužili a nevyhrali sme. Podľa mňa hlavnou príčinou bola posledná štvrtina, v ktorej sme mohli zabrať a zápas obrátiť v náš prospech. Nepodarilo sa to aj kvôli našej slabšej streľbe,“ myslí si pivot „Novovešťanov“ Michal Baťka.

Aktuálne druhý tím tabuľky sa na Pasienkoch strelecky trápil, svedčí o tom aj konečných 59 bodov na ich konte. Rytieri tak opäť prepásli možnosť priblížiť sa prvému miestu v tabuľke. Od vynútenej prestávky nemajú ideálny herný prejav, čo viackrát už odznelo z rôznych strán.

IMG 1617 

„Inter sa dostal príchodom nového trénera do väčšej pohody. Ukázalo sa to aj v tomto stretnutí. Na tréningoch ideme aj po karanténe na 100 %, aby sme boli čo najlepšie pripravení. My potrebujeme vyhrať dva zápasy po sebe, aby sme sa opäť dostali na víťaznú vlnu a mohli opäť tešiť našich fanúšikov,“ dodal Baťka.

Jeho bývalý klub rieši naproti tomu príjemné starosti, po výsledku 68:59 zaznamenali „žlto-čierni“ už tretie víťazstvo za sebou a dokonalým spôsobom sa tak revanšovali svojmu súperovi za prehru spred niekoľkých dní. Hráči Interu sú pod Meleščenkom ako keby pokropený živou vodou, momentálne sú najpríjemnejším prekvapením SBL. Už to nevyzerá na boj o spodné priečky tabuľky, vďaka nedávnym výsledkom sa môžu koncentrovať pokojne aj na vyššie méty.

IMG 2112 

„Hráči vedeli, že keď sme pred pár dňami prehrali v Spišskej Novej Vsi a aj to po predĺžení, že na nich máme. Podarilo sa nám nahradiť kapitána Riša Körnera, chlapci zabojovali. Mal som pocit, že sme chceli viac ako súper. Ako celok sme na správnej ceste, ale ešte stále robíme veľa chýb. Potenciál tímu je oveľa vyšší. Musíme pokračovať v práci, byť na zemi a zlepšovať sa od zápasu k zápasu. Najdôležitejší je vždy ďalší duel. Páči sa mi, že chlapci pracujú, chcú a aj keď sa im občas niečo nepodarí, majú snahu to zlepšovať. Dôležité je chcieť napredovať,“ povedal na záver Meleščenko.

Highlighty zo zápasu Inter - Rytieri:

Foto: Vladimír Dorňák