• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nepresvedčivý začiatok Svitu do sezóny pokračuje, nič na tom nezmenil ani návrat Sašu Avramoviča a Stanislava Baldovského do rotácie tímu. Lučenec nechal totiž rýchlo zabudnúť na dve prehry a pod Tatrami predviedol ofenzívny výkon na jednotku a s prehľadom si bral oba body za výhru.

Hostia dokráčali ku konečnému výsledku 103:83 v podstate systémom štart-cieľ. Iba na krátke momenty v prvej štvrtine prehrávali, ináč mali zápas jasne vo svojich rukách a domácich nepustili k žiadnemu výraznejšiemu tlaku. Svit jasne prestrieľali za tri body, na konte mali o 10 úspešných pokusov viac a rovnaké číslo svietilo aj pri rozdiely v doskokoch.

„Pomohol nám výborný úvod, začali sme tak, ako sme sa dohodli. Vychádzali nám akcie a hneď od úvodu sme viedli. V tretej štvrtine súper trochu stiahol z nášho náskoku, ale nakoniec sme dokázali vyhrať o 20 bodov. Vedeli sme, že sú nebezpeční na útočnom doskoku, na to sme si dávali pozor. V útoku sa nám darilo, čoho výsledkom je 103 dosiahnutých bodov. Musíme ešte zlepšiť obranu. Aj v minulej sezóne sme začali s bilanciou 4-0, ale potom sa nám už darilo menej. Mali by sme sa z toho odraziť a ako povedal tréner, na konci sezóny chceme hrať náš najlepší basketbal,“ prezradil k priebehu pivot Lučenca Ján Zorvan.

Bronzový celok z minulého ročníka zatiaľ hľadá svoj herný prejav, v tomto smere mu nepomáhajú ani absencie, s ktorými sa musí vyrovnávať od začiatku sezóny. V sobotu večer naskočil prvýkrát v sezóne do akcie Stanislav Baldovský, no ani so Sašom Avramovičom nepriniesli to, čo Iskra potrebuje - pravidelne víťaziť.

„Trápime sa strelecky. Obrana je katastrofa. Vedeli sme, že majú výborné percento streľby a aj tak sme im nechali priestor na streľbu. Nechali sme ich dostať sa do pohody a potom sa už proti rozbehnutému súperovi hrá ťažko. Potom sme sa dokázali k súperovi priblížiť až na 5 bodov, ale vlastnými zbytočnými chybami sme Lučenec opäť pustili do ich hry. Robíme veľa chýb. Verím, že keď sa dáme všetci dokopy, tak sa náš herný prejav zlepší. Chýba nám Jakub Mokráň, Saša Avramovič sa vracia po zranení, ja sa len rozbieham. Trošku musíme zlepšiť aj súhru, potom to už bude len lepšie,“ myslí si Baldovský.

DSC 0203 1

Tréner Lučenca zatiaľ plní predsezónne slová o progrese slovenských hráčov na súpiske jeho tímu. Ján Zorvan sa prezentoval „double-double“, keď nazbieral 14 bodov a 12 doskokov. Strelecky sa navyše vytiahol Matej Siládi, autor 20 bodov. Je evidentné, že hráči veria v trénerov systém a následne to plnia aj na palubovke.

„Pre mňa to bol najlepší zápas v sezóne. Dosiahnuté double-double som si uvedomil až pri pohľade do štatistík. Dôležité je, že sme vyhrali aj ako tím. Užívam si každú chvíľu na palubovke. Snažím sa splatiť dôveru trénerovi dobrým výkonom. Som mu vďačný za takúto minutáž. Dúfam, že sa budem stále zlepšovať,“ povedal Zorvan.

DSC 0225 1

Baldovský aj pre rozhodnutie trénera, odohral po zlomenej kostičke v nohe, len niečo vyše 5 minút. Je však jasné, že družstvo skúseného krídelníka potrebuje čo najskôr v dobrej forme, keďže „medvede“ sú aktuálne na predposlednom mieste tabuľky a to rozhodne nie je postavenie, s ktorým by na začiatku októbra rátali.

„Som rád, že som sa konečne vrátil do zápasu. Dva a pol mesiaca nehrať bolo pre mňa náročné. Veľmi som sa opäť tešil na zápasové tempo. Chcem mužstvu naplno pomôcť v obrane i v útoku. Ešte to nie je plnohodnotné, stále mám v hlave, že som bol zranený. Samozrejme, aj kondícia sa trochu zhoršila, verím, že o dva týždne bude v takom stave ako pred zranením,“ dodal Baldovský.

Foto: Daniel Faix