• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre Lučenec je palubovka Komárna nedobytnou pevnosťou od príchodu do Niké SBL. „Pelikánom“ sa nepodarilo uspieť na nej ani na 8. pokus, v tejto sezóne sa im navyše proti najlepším nedarí. Nováčik si naproti tomu užil návrat fanúšikov na tribúny, výhrou 95:84 odskočil od svojho konkurenta.

Diváci v hale a za obrazovkami videli v piatok večer vyrovnaný basketbal, v ktorom sa tímy striedali v lepších a horších sekvenciách. Vždy, keď sa niekto nadýchol k bodovej šnúre, tak prišla z druhej strany razantná odpoveď. To bol hlavne prípad Komárna, keďže po väčšinu času viedlo.

„Lučenec je kvalitné družstvo, majú dobrých legionárov, ktorí ich celý zápas ťahajú. Tak to bolo aj u nás. Keď sme si spravili menší náskok, tak sme vždy potom spravili nejakú chybu v obrane, za ktorú nás Lučenec hneď potrestal a dokázal sa dotiahnuť. Dôležité bolo, že sme sa vždy ako tím zomkli a nevzdávali sa,“ obzrel sa za dianím na palubovke rozohrávač Komárna Branislav Pipíška.

Hostia prišli v oklieštenej zostave, okrem dlhodobo absentujúcich hráčov, už nebol k dispozícii Che Bob a nová posila Dalan Ancrum si na seba ešte nenavliekla dres BKM. Proti Komárnu to tak odtiahla viac-menej sedmička hráčov. „Väčšina z nás hrá s drobnými zraneniami, ale bohužiaľ, aj taký je šport. Isto sa na to nechceme a ani nejdem vyhovárať. Každý z nás, ktorý nastúpi, tak chce vyhrať. Bojujeme najlepšie ako vieme a ako nám zdravotný stav dovolí,“ prezradil jeden z navrátilcov do zostavy Lukáš Bolek.

 H0I9077 

Nemenej dôležitým prvkom zápasu bola aj atmosféra, na ktorú si mnohí opäť zvykali. „Diváci nám dodávali potrebnú energiu, ktorú sme hlavne ku koncu zápasu všetci potrebovali. Celý zápas nás podporovali, kričali, ako to je v Komárne známe. Som rád, že sme im to mohli oplatiť výhrou,“ vyjadril sa Pipíška. Pozitívne ich návrat videl aj ex-hráč Komárna Bolek: „Ja som sa osobne tešil, že konečne môžeme hrať pred divákmi, aj keď nie pred našimi.“

O osude stretnutia sa rozhodlo v záverečných 2 a pol minútach. Lučenec stiahol manko na rozdiel bodu, respektíve dvoch bodov, ale potom zaúradovala opäť raz silná komárňanská koncovka. Naštartoval ju Pipíška, následne sa k nemu pridali Vuk Djordjevič, K.C. Ross-Miller a Jorden Duffy. „Každý zápas vie potiahnuť niekto iný, či už je to v útoku bodovo, alebo v obrane a nemusí dať niekto ani body. Je to u nás dosť vidno, že každé stretnutie sa darí niekom inému a keď sa mu nedarí v útoku, tak to vynahradí v defenzíve. Mne síce padla ťažká trojka v posledných minútach, čo ma teší, ale padli nám hneď potom aj ďalšie dve, ktorými sme potvrdili víťazstvo,“ uviedol rozohrávač BC.

 H0I9316 

Lučenčania urobili v závere mnoho chýb, asi tou kľúčovou bol nešportový faul Taylora Johnsa. Súper to tvrdo potrestal a tak napokon bola z toho prehra o 11 bodov. Zverenci trénera Daniela Sokolovskeho nevedia nájsť v tejto sezóne víťazný recept na najlepších a po prehre v Komárne dali šancu odskočiť Spišským Rytierom od nich.

„V koncovke zápasu sme urobili mnoho taktických chýb. Všetko začalo úmyselným faulom, nasledovali ďalšie chyby, respektíve zlé rozhodnutia z našej strany. Proti najlepším sa nám nedarí. Neviem, kde je problém, pretože trénujeme a robíme naše maximum pre výhru. Skoro všetky z týchto duelov boli len o pár bodov. Vždy sú to zápasy, ktoré môžeme vyhrať, ale žiaľ, urobíme chyby, ktoré nás stoja víťazstvo. Sme mladý tím, ktorý tvrdo maká, učí sa a verím, že túto 'smolu' čoskoro zlomíme a začneme vyhrávať aj tieto veľmi dôležité zápasy,“ dodal na záver Bolek.

Highlighty zo zápasu Komárno - Lučenec:

Foto: Karol Scholtz