• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dohrávka 3. kola medzi Lučencom a Handlovou nudiť nemohla, dlho nebolo jasné, kto z tohto súboja vzíde víťazne. „Pelikáni“ mali dlho navrch, ale „baníkom“ sa podarilo v poslednej štvrtine zdramatizovať zápas. K obratu napokon neprišlo, Lučenčania zvládli koncovku a po výsledku 87:82 získali tak potrebné dva body do tabuľky.

Trénerovi Markovi Borasovi sa darí postupne zakomponovávať obe najnovšie posily do systému Lučenca, Tahj Eaddy bol s 19 bodmi jeden z najlepších strelcov tímu a svoje si s 9 bodmi a 9 doskokmi odviedol aj Elyjah Goss. Celkovo vicemajster predviedol zatiaľ najlepší výkon v aktuálnom ročníku. „Cítili sme kvôli doterajším prehrám menší tlak a svojim spoluhráčom som povedal, že toto stretnutie musíme vyhrať. Zvládli sme ho, bolo to pre nás veľmi potrebné a dôležité víťazstvo. Myslím si, že rozhodla naša väčšia chuť po úspechu,“ okomentoval duel domáci Vasilije Kneževič.

Handlová zamiešala opäť raz základnou zostavou a napríklad v tretej štvrtine sa jej svojou hrou podarilo dostať do menšieho trháku. O to väčšia škoda, že jej tlak v druhom polčase nedoniesol víťaznú bodku. „Podľa mňa kvalitný, vyrovnaný zápas. Gratulujem Lučencu. Raz mali navrch oni, raz my. Súper kľúčovo odskočil v polovici tretej štvrtiny, ale dokázali sme na to zareagovať, ale úplný obrat sme nedokonali. Boli sme na nich pripravení, vedeli sme, čo budú hrať, ale Lučenec je doma obzvlášť nepríjemný. Možno sme to na konci poňali až príliš individuálne, Lučenec to na druhej strane v dôležitých útokoch kontroloval a doviedol zápas do úspešného konca,“ myslí si hráč Handlovej Richard Rožánek.

IMG 4270

Domáci basketbalisti sa mohli oprieť nielen o kvalitnú streľbu za tri body (58%), tímovejší výkon (o 11 asistencií viac ako hostia), ale najmä 19-bodové trio Eaddy, Kneževič a Gokul Natesan. „Pelikáni“ vďaka tomu mohli konečne zmazať nulu z kolónky výhier a istotne z družstva opadol aj tlak, čo im môže pomôcť do ďalších kôl. „Pre nás je veľmi dôležité, že sme uspeli. Už nemusíme hrať pod veľkým tlakom, stačí nám dôvera, chuť a radosť,“ uviedol Kneževič.

Handlová neprevádza v úvode nového ročníka zlé výkony, ale kouč Tihomir Bujan zatiaľ pravdepodobne nenašiel optimálnu základnú päťku. Aj preto zaznamenal jeho tím druhú prehru v rade. Týmto krokom sa otvára boj o miesto, napríklad Rožánek odohral v Lučenci takmer 20 minút: „Dalo by sa povedať, že skúšame a hľadáme. Pre nás, čo menej nastupujeme, je to každopádne motivácia, lebo vieme, že hocikedy môžeme vybehnúť a dostať väčšiu minutáž, ako ja teraz. Som trénerovi za každú minútu vďačný a verím, že si ich svojimi výkonmi alebo prístupu na tréningu vybojujem ešte viac. Verím, že čoskoro nájdeme ideálnu zostavu a dostaneme sa na výraznejšiu víťaznú vlnu, ktorou potešíme našich fanúšikov.“

Highlighty zo zápasu Lučenec – Handlová:

Foto: Igor Cibula