• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani trénerská zmena na lavičke Lučenca nezmenila fakt, že hneď v úvodnej konfrontácii nového ročníka si s Levicami už tradične zopakovali nervydrásajúcu bitku, ktorá potešila oko nejedného diváka. Zverenci kouča Daniela Sokolovskeho v podstate 39 minút ťahali za kratší koniec, ale po excelentne zvládnutej koncovke, si napokon odnášali výhru z ihriska Patriotov.

Levičanom sa tak nepodarilo odčiniť prehru z Federálneho pohára s Lučencom a v priebehu niekoľkých dní zaznamenať úspešný vstup aj do druhej súťaže, v ktorej budú hrať. Nepomohlo ani to, že po drvivú väčšinu stretnutia viedli dvojciferným rozdielom.

„Mrzí to. Do poslednej štvrtiny sme išli s 8-bodovým náskokom, mohlo to byť aj o 13. Lučenec to však nezabalil, doskakoval a bojoval. Štyria hráči mali na konte dvojciferní počet bodov, čiže sa nedalo zamerať len na jedného hráča. Kyle Castlin im zahral výborný duel. Bolo to o pár strelách, ktoré napokon zmenili všetko. Treba sa poučiť,“ uviedol domáci rozohrávač Davonté Lacy.

Hostia z Lučenca to ani na moment nezabalili a v záverečnej štvrtine ukrajoval krok po kroku z manka. Jeden zo zlomových okamihov prišiel necelé 4 minúty pred koncom, keď rozdiel bol v jednom útoku. Kolektívnym výkonom prišiel z ich strany napokon obrat, 63 sekúnd pred záverečným klaksónom poslal tím do vedenia Chris Cokley.

„Levice nás neprekvapili. Vedeli sme, že majú dobrý, lepšie pripravenejší a skúsenejší tím. Bolo to len o nás, ako na to celé zareagujeme. Počas prípravy na štart do sezóny sme zistili, že musíme ako tím bojovať. V koncovke sme jednoducho našli spôsob, ako proti Leviciam uspieť,“ vyjadril sa s 31 bodmi najlepší strelec zápasu Kyle Castlin.

DSC 6481

Záverečná minúta bola opäť raz strhujúca. Boris Bojanovský odpovedal na Cokleyho úspešným pokusom, následne premenil Lukáš Bolek jednu z najdôležitejších trojok svojej kariéry. Vyrovnať mohol Lacy, svoj pokus spod koša však zahodil a Lučenec si to už z čiary trestných hodov postrážil.

„Lučenec si dobre posúval loptu, ale nehrali nejako odlišne oproti prípravnému duelu s nimi. Vedeli sme, ako budú zhruba hrať v obrane a v útoku. Všetko to napokon bolo o tom, že v koncovke im to padlo. Od Boleka to bola veľká strela po výbornom signáli,“ poskytol Lacy svoj pohľad na záverečné momenty.

DSC 6644

Hneď na úvod novej sezóny tak vicemajster stratil body doma, aj keď viedol takmer 39 minút v zápase. Pre Lučenec to je po dobrom výsledku na Federálnom pohári ďalšia vzpruha a dôkaz toho, že tím amerického trénera môže byť pokojne „čiernym koňom“ Niké SBL v tomto ročníku.

„Myslím si, že je veľmi dôležité odštartovať sezónu úspešne. Dodá nám to sebavedomie, špeciálne po takomto víťazstve. Vieme, že sa v mnohých veciach ešte vieme zlepšiť. Na tomto môžeme stavať. Môže nám to dodať sebavedomie, samozrejme. Celú prípravu sme tvrdo makali, prvý zápas nového ročníka a je fajn, že sa to odzrkadlilo aj na výsledku,“ uzatvoril Castlin hodnotenie duelu.

Foto: Lukáš Droppan