• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hlavnou témou sobotňajšieho večera v Prievidzi bola oslava 75 rokov od založenia klubu. Po oceňovaní osobností potešili publikum aj súčasní hráči BC, skvelým nástupom odzbrojili útočne ladené Komárno a do tabuľky im pribudla druhá tohtosezónna výhra.

Pokojne by sa dalo povedať, že o víťazovi zápasu rozhodla prvá štvrtina. Do nej nastúpili domáci basketbalisti mimoriadne sebavedome a hlavne so skvelou defenzívou. To sa ukázalo aj na skóre 18:3, respektíve 21:5 po úvodnej 10-minútovke. „Myslím si, že sme hrali dobre, ale vie to byť z našej strany ešte lepšie. Musíme sa naučiť lepšie ťažiť z udržiavania vedenia a eliminovať straty. Kľúčom k náskoku bola agresívna obrana, k tomu sme nútili súpera k stratám a mali sme z toho rýchle protiútoky,“ zhodnotil dôležité okamihy zápasu krídelník Prievidze Kellon Taylor.

Komárno sa v ďalšom priebehu spamätalo, dokonca stiahlo na konci prvého polčasu na 4-bodový rozdiel, ale to bolo najbližšie, ako boli k potenciálnemu víťazstvu. „Keď by som to mal celkovo zhodnotiť, tak to bolo z našej strany zlé stretnutie. Hlavným dôvodom bol hrozný nástup do zápasu. Nenastúpili sme tak, ako by sme chceli a podľa mňa to rozhodlo o všetkom,“ vyjadril sa rozohrávač BC Anes Podojak.

Prievidza ani na sekundu nepustila bronzový tím z predchádzajúceho ročníka do vedenia. Útočne síce zaznamenala len 65 bodov, ale 50 inkasovaných bodov je skvelá vizitka pre družstvo trénera Krunoslava Krajnoviča. Ten si vždy zakladal na defenzíve, čo zatiaľ dokazujú jeho zverenci v aktuálnom ročníku.

28 

„Počas zápasu sme mali lepšie a horšie momenty, niektoré zbytočné straty, ale celkovo si myslím, že sme dobre kontrolovali zápas, hlavne z pohľadu útočných doskokov. Vzhľadom na oslavy, to bolo skvelé víťazstvo. Bývalí hráči Prievidze mohli byť na nás hrdí. Dúfam, že takto budeme hrať aj v nasledujúcom zápase a tiež v ňom vyhráme,“ vyhlásil Taylor.

„Diabli“ z juhu Slovenska naproti tomu ukázali v priebehu 7 dní dve herné tváre. Najskôr si poradili so šampiónom z Levíc, aby následne pohoreli na hornej Nitre už na samotnom začiatku. „V predchádzajúcom kole sme ukázali, že ak hráme ako tím, tak dokážeme hrať s každým. Prvoradá musí byť naša defenzíva, potom ofenzíva. V Prievidzi sme hrali veľmi zle. Do ďalšieho stretnutia sa musíme poučiť z tejto prehry a každý z nás musí odovzdať svoje maximum,“ dodal na záver Podojak.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Komárno:

Foto: Ladislav Szibilla