• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V prvom vzájomnom zápase sa Interu podarilo po veľkom obrate zobrať výhru spod Tatier, v domácej hale sa mu to zopakovať nepodarilo. Do zostavy Svitu sa vrátil Tavon King a s jeho výraznou bodovou pomocou sa podarilo Iskre uspieť a dostať sa v tabuľke na štvrtú priečku. To všetko v ofenzívne ladenom zápase, ktorý skončil výsledkom 96:88.

Pre hostí bolo kľúčové, že svojho súpera nenechali v stretnutí odskočiť viac ako na 5 bodov. Síce prišiel výpadok, ako keď napríklad v druhej štvrtine stratili 12-bodové vedenie, po väčšinu minutáže boli vo vedení oni. „Hrali sme agresívne v obrane, mali sme efektívnu streľbu, padli nám nejaké trojky, bojovali sme celých 40 minút, čo bolo dôležité. Mali sme motiváciu Interu vrátiť prehru z našej palubovky. Vedeli sme, že prehrali tri zápasy za sebou, boli preto pod väčším tlakom. Nám sa darilo plniť veci, na ktorých sme sa dohodli, aj preto prišla výhra,“ prezradil hráč Svitu Šimon Turza.

Interu vypadol pre toto stretnutie z rotácie Marek Kozlík a v zďaleka nie ideálnom zdravotnom stave nastúpil na krátky herný úsek Goran Bulatovič. Aj napriek týmto faktorom mohli „žlto-čierni“ prerušiť trojzápasovú šnúru prehier, ale nepodarilo sa. „Posledné dva zápasy v Komárne a so Svitom sme hrali celkom dobre, ale na výhru to nestačilo. Možno zohralo úlohu aj to, že Svit počas víkendu nehral a mal viac času na tréning a regeneráciu. Veľké problémy nám robil Tavon King, nevedeli sme ho ubrániť. Mali sme mať lepšiu koncentráciu v obrane aj v útoku. V štvorzápasovej sérii prehier sme hrali zle s Lučencom a v Handlovej, tieto posledné zápasy za zle odohraté nepovažujem. V záveroch sme mali menej šťastia a nepodarilo sa nám zvíťaziť,“ myslí si domáci tréner Danilo Rakočevič.

IMG 0584

Na strane Svitu bol totiž Tavon King, ústredný rozohrávač tímu sa vrátil po krátkej absencii vo veľkom štýle, keď dokonca atakoval triple-double. K výhre a postupu na štvrté miesto v tabuľke pomohol 37 bodmi, 8 doskokmi a 8 asistenciami. „Štvrté miesto, na ktorom sme teraz je fajn. Svit sa väčšinou držal v strede tabuľky. Keby sme išli vyššie, určite by to nebolo zlé. Škoda niektorých zápasov v tejto sezóne, ktoré sme mohli vyhrať, ale napokon sme ich nezvládli. Či už stretnutie v Leviciach, oba zápasy so Spišskou alebo domáci duel s Interom. Sezóna však nie je ešte ani v polovici, ešte sa toho môže veľa zmeniť,“ uviedol Turza.

Po dlhej víťaznej sérii sa Inter aktuálne herne a výsledkovo hľadá. Už nie je lídrom súťaže, po štyroch prehrách za sebou je na tretej pozícii a práve Svit sa neho mierne dotiahol úspechom vo vzájomnej konfrontácii. Podľa Rakočeviča môže za to aj absencia skúseného Gorana Bulatoviča na rozohrávke: „Goran Bulatovič chýbal, najmä jeho skúsenosti a prehľad. Dokáže upokojiť našu hru. Vie, čo sa v ktorej chvíli má hrať. V zápase so Svitom sa veľmi dobre ukázal Martin Koller. Verím, že počas prestávky sa dáme trochu dokopy, či už mentálne alebo fyzicky a pôjdeme ďalej za víťazstvami. Sezóna je dlhá, často niekto chýba, nehľadáme výhovorky, hráme o čo najlepšie výsledky aj naďalej.“

Foto: Vladimír Dorňák