• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj po stredajšom druhom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy zostáva bratislavské derby doménou Interu Bratislava. Ich mestský rival Karlovka však nepredal kožu lacno, proti „žlto-čiernym“ odohral aj napriek prehre o dvanásť bodov (75:87) jeden z najlepších vzájomných zápasov.

Domáci prekvapujúco vyhrali prvú štvrtinu rozdielom jediného bodu - 20:19, ale v tretej desaťminútovke ušiel favorit až na stav 61:43. V tom momente bolo v podstate takmer rozhodnuté. Dve minúty pred koncom sa ešte Karlovka dotiahla na rozdiel piatich bodov, ale zvrátiť priebeh už jej hráči nedokázali. „V tretej štvrtine sa zlomil celý zápas. Mali sme tam menší strelecký výpadok a súper si vypracoval náskok. Našťastie sme sa ešte bojovnosťou a koncentrovanou hrou dostali späť do zápasu, ale doťahovanie náskoku nás stálo veľa síl, ktoré nám potom v koncovke stretnutia chýbali. Celkovo však môžeme byť s výkonom družstva spokojní. Myslím, že to bol jeden z našich najlepších zápasov, aké sme proti Interu odohrali. Hráči ukázali progres a verím, že keď to bude takto napredovať, tak to bude ešte lepšie,“ povedal po derby tréner Karlovky Peter Ivanovič.

Inter odohral dobré stretnutie, nenechal sa zlomiť tlakom svojho mestského rivala a po druhom kole zostáva jediným tímom, ktorý neokúsil v aktuálnom ročníku chuť prehry. Na ceste za triumfom sa výraznou mierou podieľal nielen 24-bodový Radoslav Rančík, ale aj Nemanja Barač, autor 16 bodov: „Je vždy ťažké hrať proti Karlovke, jej hráči sa vedia namotivovať. Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. To je to najdôležitejšie. V každom zápase chceme víťaziť, niekedy to ide ľahšie, niekedy ťažšie.“

Karlovka ukázala v zápase dobré momenty. Dávid Abrhám a Dalibor Hlivák dali po tri trojky pri 60-percentnej úspešnosti, ale na skúsenejšieho súpera to tentoraz nestačilo, aj napriek tomu, že Inter hral bez Nuhanoviča a počas zápasu sa zranil Bulatovič. „Na Karlovke sa vždy hrá ťažko. Nebolo to z našej strany najhoršie. Niektoré veci ešte treba zlepšiť, ale až také zlé to nebolo. Musíme viac odstavovať hráčov súpera, nepovoliť útočné doskoky. Sme zvedaví, ako našu zlepšenú hru potvrdíme v ďalšom kole vo Svite. Naša filozofia je však taká, že ideme od zápasu k zápasu. Pripravujeme sa a uvidíme čo prinesie ďalšie stretnutie,“ prezradil kormidelník Interu Oliver Vidin.  

Čo ukázal zápas: Výrazne lepšiu streľbu za dva body v prospech Interu, naopak priepastný rozdiel v úspešnosti trestných hodov v prospech Karlovky. „Žlto-čierni“ boli oveľa efektívnejší pod košom, ale musia sa vyvarovať bodom z druhých šancí. „Vysokoškolákov“ môže tešiť vysoký bodový príspevok hráčov z lavičky.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Inter:

Foto: Martin Šopinec