• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Súboje Komárna s Levicami majú z nedávnej minulosti výborný náboj, čo sa potvrdilo aj v prvom vzájomnom stretnutí sezóny 2017/2018. „Obuvníci“ v ňom nechali zabudnúť na výkon zo Spišskej Novej Vsi, Patriotov zdolali 91:85.

Vicemajster mal zápas viac-menej vo svojich rukách, svojmu súperovi dovolil byť vo vedení len 16 sekúnd. No i tak musel po väčšinu času odolávať levickým náporom, ktoré mohli v ktoromkoľvek momente zlomiť zápas na ich stranu. „Hrali sme úplne iný polčas, stále tam boli chyby v obrane i v útoku, ale na našej hre bola vidieť veľká energia a oveľa lepšie percento streľby, ako proti Spišskej Novej Vsi,“ vyjadril sa najlepší strelec Komárna 21-bodový Boban Tomič.

Špeciálnu príchuť mal duel pre levického pivota Borisa Bojanovského, prvýkrát sa totiž predstavil proti tímu, ktorého dres obliekal v predchádzajúcej sezóne. S konečným výsledkom však nebol aj vzhľadom na priebeh spokojný: „Rozhodla trojková streľba Komárna. Nemôžeme hrať u nich doma a nechať ich strieľať tak komfortne s takou vysokou úspešnosťou streľby za tri body, ak chceme vyhrať. Bol to však dobrý zážitok, v Komárne sú milí ľudia, ktorých som rád videl, ale škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať. Myslím si, že v oboch zápasoch nám dali tímy priveľa bodov. Musíme sa preto sústrediť na agresívnejšiu obranu a odradiť súpera od ich hracieho štýlu.“

O výsledku stretnutia napokon vo veľkej miere rozhodla streľba za tri body, zatiaľ čo Levice mali úspešnosť na hranici 39% (7/18), tak domáci basketbalisti mali fenomenálnych 70% (14/20). „Určite zohrala svoju úlohu dobrá streľba, ale hrali sme ako tím. Toto víťazstvo bolo pre nás potrebné, aby sme nadobudli sebadôveru vo svoje schopnosti. Družstvo je totiž nové, potrebujeme čas na zohranie sa. Chvíľu to potrvá, ale som optimista. Myslím si, že budeme dobrí, ak budeme na sebe tvrdo pracovať,“ prehlásil Tomič.

Oba tímy majú po druhom kole Eurovia SBL na konte zhodne po víťazstve a prehre. Vicemajstra čaká v sobotu šláger na palubovke Prievidze. „Do ďalších zápasov nám tento duel môže pomôcť z hľadiska sebavedomia. Musíme však eliminovať naše chyby a hrať oveľa múdrejšie,“ hovorí slovinský rozohrávač o recepte na víťazstvo. Zverenci trénera Tea Hojča cestujú tiež na Hornú Nitru, v sobotu sa predstavia v Handlovej. „Zatiaľ je vidieť, že v lige nebudú žiadne ľahké zápasy, hlavne keď sa hrá vonku. V Handlovej musíme hrať kolektívny basketbal aj v obrane, ale aj v útoku, ak tam chceme vyhrať,“ myslí si Bojanovský.

Čo ukázal zápas: Ako sme už vyššie spomenuli, streľba za tri body rozhodla vo veľkej miere o konečnom výsledku stretnutia. „Obuvníci“ nastrieľali o sedem trojok viac v porovnaní so súperom. Levice mali síce lepší bodový príspevok lavičky, viac bodov spod koša a po stratách, ale ani to nestačilo na zisk dvoch bodov za víťazstvo.

Highlighty zo zápasu Komárno – Levice:

Foto: Karol Scholtz