Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Súboj tabuľkových susedov dopadol úspešnejšie pre basketbalistov MBK Rieker Com-Therm Komárno, domácu neporaziteľnosť si udržali aj proti Prievidzi, nad ktorou zvíťazili 89:81 po predĺžení.

Celý duel bol pri tom vyrovnanou bitkou, ktorá sa mohla skončiť úspechom ktoréhokoľvek tímu. Predĺženie už bolo v réžii „obuvníkov“, ktorí dokonale zvládli koncovku. Tridsať sekúnd pred koncom pri tom vyhrávali len o dva body, no napokon prišiel triumf o osem bodov. „Vedeli sme, že Prievidza má silný tím. Očakávali sme vyrovnaný duel, ja som však veril, že v domácom prostredí to zvládneme. Pomohli nám aj skvelí fanúšikovia. Bolo to vyrovnané, ale som veľmi rád, že aj po tomto stretnutí svieti v kolónke našich domácich prehier nula,“ zhodnotil zápas domáci pivot Lukáš Hoferica.

Prievidza pokračuje v nevyrovnaných výkonoch hlavne vonku, zo šiestich duelov totiž dokázali uspieť len raz, v hornonitrianskom derby proti Handlovej. Aj tentoraz ich môže mrzieť zbabraná koncovka, minútu pred koncom riadneho hracieho času totiž vyhrávali 70:66. „Dotiahli sme to do predĺženia, bojovali sme 40 minút, ale tam nám to už až tak nevyšlo. Urobili sme práve také chyby, o ktorých sme si hovorili, že sa im musíme vyvarovať. Súper doskočil pár lôpt, zaznamenal dôležité koše, tam sa to rozhodlo. Istým pozitívom je, že sme  donútili doma silné Komárno hrať predĺženie, ale samozrejme nás mrzí, že sa nám napokon nepodarilo zvíťaziť,“ povedal krídelník Prievidze Martin Bílik.

Nečakaným hrdinom duelu sa stal Lukáš Hoferica. Jeho momenty prišli v predĺžení, keď sa dostal na ihrisko po vyfaulovaní Ladislava Stojanova. Pivot Komárna zaznamenal v tomto úseku šesť bodov, ktorými nasmeroval svoj tím k zisku dôležitých dvoch bodov. „Na palubovku som išiel s chladnou hlavou. Nemal som žiadny stres, išiel som si za svojim. Pomohli mi aj spoluhráči, podarilo sa mi to, čo som si zaumienil. Som o to radšej, že naši fanúšikovia si zaslúžia, aby sme ich tešili svojimi víťazstvami,“ spokojne skonštatoval Hoferica.

Prievidza sa síce zlepšuje od zápasu k zápasu, ale víťazstvá proti top tímom im zatiaľ unikajú. „Zohrávame sa a cítim, že sme silnejší každým zápasom. Vďaka kvalitným tréningom stále napredujeme. Od zápasu k zápasu sme na tom lepšie. čo beriem ako veľké pozitívum. Čakám, kedy sa to výraznejšie prejaví aj na výsledkoch,“ vyhlásil Bílik.

Čo ukázal zápas: Komárno prekvapujúco zaostávalo v streľbe za dva a tri body, ale aj napriek vyššiemu počtu faulov, dokázalo zvíťaziť. Môže za to fakt, že efektívnejšie trestali súpera po stratách a ich lavička bola produktívnejšia.

Highlighty zo zápasu Komárno – Prievidza:

Foto: Karol Scholtz