• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti nepripustili na svoj úkor prekvapenie, na Karlovke zvíťazili po koncentrovanom výkone o 33 bodov – 88:55. Dva body sa však aj napriek konečnému výsledku nerodili ľahko.

Hostia síce vyhrávali po štyroch minútach už 6:0 a neskôr boli aj vo väčšom bodovom trháku, ale Karlovke sa po úspešných trojkových pokusov podarilo takmer zrovnať skóre duelu. Takýto priebeh mala veľká väčšina prvého polčasu. „Víťazstvo sa určite nerodilo ľahko. My sme vedeli, že nás čaká ťažký súper, ktorý je doma veľmi nepríjemný. V poslednom období hrajú dobrý basketbal, mali za sebou dobrý duel v Komárne. Na to, aby sme to uspeli, sme museli podať zodpovedný výkon. Dobre sme začali, udržiavali sme si náskok a nepustili sme to do drámy. Myslím si, že to nám pomohlo. Zahrali si všetci chalani,“ začal s hodnotením rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič.

Tabuľkové postavenie sa začalo ukazovať v druhej polovici druhej 10-minútovky. Vidova trojka v 15. minúte upravila skóre na 22:26 z pohľadu domácich, ale potom prišla bodová šnúra 22:6, ktorá zlomila odpor „vysokoškolákov.“ „Levice hrali veľmi dobre a koncentrovane, k ničomu nás nepustili. Hrali veľmi aktívnu obranu s rýchlym protiútokom, my sme zlyhávali v hre jeden na jedného. To bolo asi príčinou konečného výsledku. Sú kvalitným tímom, ukázalo sa, že hrali celý čas na sto percent, nevypustili žiadnu situáciu. Nám keď sa niečo nepodarilo, tak sme mali možno hlavy dole. Už sa to na nás valilo, nevedeli sme to potom zastaviť,“ uviedol po zápase domáci Michal Kožár.

Do šatní sa napokon išlo za stavu 45:28 v prospech Levíc. Aj po prestávke sa hosťom darilo navyšovať vedenie, Karlovke sa len občasne podarilo zastaviť narastajúce manko. „Zlomili sme to určite dobrou obranou a rýchlymi protiútokmi, po ktorých sme dávali ľahké koše. Urobili sme šnúru, súper na ňu nedokázal zareagovať a potom sme to už udržiavali. Vonku sa nikdy nehrá ľahko. Vieme, že musíme podať oveľa lepší výkon ako doma. Na každý zápas sa však pripravujeme zodpovedne, nejako extra sa nepozeráme, proti komu hráme. Sústredíme sa na nás a snažíme sa odohrať našu hru,“ zamyslel sa Krajčovič.

Rozohrávač Levíc si v zápase stanovil nové maximum v Eurovia SBL, k víťazstvu prispel 24 bodmi, pri čom neminul ani jeden pokus z poľa, len jeden trestný hod. „V predchádzajúcich zápasoch mi moc nepadalo, ale na to som v hlave nemyslel,“ dodal Krajčovič skromne.

Výkony Karlovky sú stále ako keby na hojdačke, v predchádzajúcom kole siahali proti Komárnu na cenné víťazstvo, ale doma proti Leviciam nekládli výraznejší odpor. „Asi by som to nepripisoval nevyrovnanosti, ale skôr tomu, že Levice išli fakt na sto percent. Sú kvalitnejším tímom, čo musíme uznať. Zaslúžene vyhrali. Máme dlhodobejšie zranenia, ale aj drobné. Myslím si však, že to zažíva každé družstvo, ale na to by som sa nevyhováral,“ povedal na záver Kožár.

Čo ukázal zápas: Hostia strelecky vyčnievali, za dva body mali o 26% lepšiu úspešnosť a za tri body o 17%. V priestore pod košom dominovali, o čom svedčí 48 dosiahnutých bodov. Tvrdo tiež trestali straty Karlovky, z tohto ukazovateľa vyťažili 20 bodov.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Levice:

Foto: Martin Šopinec