• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvý tohtoročný zápas proti poslednej Spišskej Novej Vsi naplnil očakávania hráčov i fanúšikov „Býkov“. Zverenci Miljana Čuroviča nastrieľali už v prvej štvrtine 35 bodov a polčas vyhrali 59:30.

„Vyše troch štvrtín sme hrali tak, ako sme si povedali. Mrzí ma výpadok zo záverečnej štvrtiny, ale Spišská Nová Ves tam na druhej strane ukázala svoje možnosti a stúpajúcu formu. Verím však, že v ďalších zápasoch sa niečo podobné nestane,“ uviedol po víťazstve 107:76 srbský tréner KB Košice, ktorý tým narážal na záverečnú štvrtinu, ktorú vyhrali hostia o jedenásť bodov.

Očakávaná stovka však napokon predsa len neodolala. O jej pokorenie sa postaral efektným smečom pivot Peter Sedmák, ktorý tým symbolicky vyslal pozdrav do nemocnice v Šaci, kde sa mu v prvý tohtoročný deň narodila dcérka Rebeka.

„Venujem to samozrejme mojim babám, čiže Monike a Rebeke. Za to, že boli také statočné,“ pousmial sa „Sedmo“, ktorý zaradil pôrod dcérky na vrchol svojich životných zážitkov. „Bol som pritom po celý čas. Monike odtiekla plodová voda asi o pol štvrtej ráno po Silvestri a hneď sme utekali do nemocnice do Šace. Malá sa narodila desať minút pred osemnástou a bol to pre mňa silný zážitok. Odteraz si budem vážiť všetky ženy ešte tisícnásobne viac. Klobúk dole pred tým, čo musia zvládať.“

Vráťme sa však pod basketbalové koše. O bezproblémový priebeh derby proti Spišiakom sa postaral aj čerstvý otec, ktorý prispel k triumfu dvanástimi bodmi a troma asistanciami.

„Hrali sme dobre a škoda len záveru štvrtej štvrtiny. Viedli sme tuším o päťdesiat bodov a zbytočne sme to tam nechali skorigovať. Proti lepším súperom by nás takýto výpadok mohol stáť víťazstvo. Teší nás však trináste víťazstvo v rade a tešíme sa do Levíc,“ poznamenal P. Sedmák.

Hladký vývoj zápasu umožnil trénerovi Čurovičovi rozložiť sily na celý tím a až šesť hráčov zaznamenalo dvojciferný bodový zisk.

„To bol už predzápasový úmysel. Čaká nás séria piatich dôležitých zápasov a chceli sme preto, aby sa všetci hráči dostali do hernej a streleckej pohody. Tak, aby mohli počas ťažkej série odohrať svoje minúty zodpovedne,“ uviedol M. Čurovič, ktorý nemohol pre zranenie počítať s rozohrávačom Radenkom Pilčevičom. Aj preto privítal možnosť nasadenia novej posily Pedju Stamenkoviča. „Prvý zápas je vždy ťažký. Zvyká si na nás a my na neho. Odohral však dobrý zápas,“ dodal košický tréner v súvislosti s výkonom svojho krajana.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk