• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pevným krokom kráčajú basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava za siedmym miestom po základnej časti Eurovia SBL. Zverenci trénera Petra Ivanoviča zvládli ďalšiu dôležitú bitku, v súboji tabuľkových susedov zvíťazili nad MBK Handlová 88:78.

„Vysokoškoláci“ položili základ úspechu v konsolidovanom výkone. Svojho súpera nepustili ani raz v zápase do vedenia, sami si pri tom vybudovali v prvom polčase dvojciferné vedenie. Po úvodných dvoch štvrtinách už viedli 49:36. „Baník“ sa ešte nadýchol v záverečnej 10-minútovke k veľkému finišu, ale domáci si už nenechali ujsť výhru z rúk.

„Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas, chceli sme ho vyhrať. Ku koncu trošku pribudla aj nervozita, potom sme to však zlomili na našu stranu. Priebeh hry bol taký kostrbatý. Kým sme hrali jednoducho, tak sme si vedeli vytvoriť aj pekný náskok. Potom sme však nejakou nepozornosťou a chybami nechali súpera znižovať stav zápasu. Musíme si na to dávať pozor, lebo by sa nám to mohlo v budúcnosti vypomstiť. Celkovo sme to však zvládli,“ uviedol k zápasu rozohrávač Karlovky Michal Kožár.

Jeho spoluhráči zvládajú v tejto sezóne dôležité súboje. Aj vďaka ním majú na konte už deväť víťazstiev a bezpečne si v tabuľke držia siedme miesto. Handlová naproti tomu nevyhrala už šesť zápasov za sebou, ale päť z nich bolo na palubovkách súperov.

„Hlavný problém máme v obrane, dostávame veľmi veľa bodov. V ofenzíve to nie je až také zlé, ale s bránením máme problémy. Mrzí to o to viac, že s Karlovkou ako tabuľkovým súperom, sme chceli zabrať naplno. Karlovka hrá v týchto fázach súťaže dobre, sú rozohratí. Mali dobrý vstup do zápasu. Našimi chybami v obrane sme im dovolili, aby si utvorili náskok. Snažili sme sa ešte dostať naspäť do zápasu, ale v závere sme už na to nemali čas,“ povedal hosťujúci rozohrávač Ondrej Haviar.

Karlovka by sa opäť po roku mala predstaviť vo vyraďovacích bojoch. Desať kôl pred koncom základnej časti má v tabuľke náskok troch víťazstiev na ôsmu Handlovú, na deviatu Žilinu má ešte o dve výhry viac.

 

„Základ tímu hrá najvyššiu súťaž tretím alebo štvrtým rokom. Radi by sme získali viac víťazstiev aj nad tímami, ktoré sú v tabuľke nad nami. Som rád, že sa nám podarilo zdolať Komárno. Uvidíme či nepríde do konca sezóny nejaké podobné víťazstvo. Máme na to aj teraz stúpajúcu formu. Snáď sa nám teda podarí prekvapiť niektorého z favoritov,“ pozrel sa do budúcnosti Kožár.

Pozornosť Handlovčanov sa samozrejme upiera minimálne na udržanie si priebežného ôsmeho miesta, znamenajúce účasť v play off.

„V stredu nás čaká dôležitý domáci zápas s deviatou Žilinou. Je to ďalší 'štvorbodový' duel. Tento zápas potrebujeme vyhrať. Verím, že už zlomíme šnúru prehier a nakopneme sa do ďalších bojov. Myslím si, že nehráme zle, len výsledky zatiaľ neprichádzajú. Verím, že sa to začne zlepšovať aj výsledkovo,“ dodal Haviar.

Čo ukázal zápas: Karlovka aj Handlová zhodne premenili po 22 pokusov za dva body. Domáci však zaznamenali o štyri trojbodové pokusy viac, čo sa napokon odzrkadlilo na konečnom skóre. „Vysokoškoláci“ boli tímovejší a tvrdo trestali straty súpera. Ich lavička zaznamenala až o 26 bodov viac.

Hráči zápasu: Opäť raz sa výborným výkonom prezentoval rozohrávač Karlovky Dalibor Hlivák. V zápase sa prezentoval 22 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. Za hostí sa darilo najviac krídelníkovi Jovanovi Djordjevičovi, autorovi 25 bodov a 9 doskokov.

Čo ďalej: Karlovku čaká ďalší domáci zápas, pred svojim publikom sa pokúsia zastaviť víťazné ťaženie Prievidze. Handlová sa konečne predstaví doma, v „štvorbodovom“ zápase so Žilinou sa pokúsia prerušiť čakanie na výhru.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Handlová:

Foto: Martin Šopinec