• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ak by išlo o play-off zápas, tak by zrejme záchranári po zápase KB Košice – Levickí Patrioti riešili zopár infarktov. Súboj 32. kola Eurovia SBL Ligy priniesol neskutočnú drámu, ktorej rozlúštenie ponúklo až druhé predĺženie. „Býci“ mali súpera z Tekova viackrát na lopate, no z víťazstva 115:109 sa napokon tešili hráči hostí.

„Zápas to bol výborný, ale spokojní by sme boli iba vtedy, ak by sme ho vyhrali. Nezaslúžili sme si to však, pretože sme nehrali tak, ako by sa patrilo. Levice si to zaslúžili a v závere mali aj viac šťastia,“ povzdychol si kapitán KB Košice Richard Körner.

Obaja súperi sa počas celého zápasu preťahovali o mierne vedenie. V tretej a štvrtej štvrtine viedli Levice o sedem bodov, no Košičania v závere riadneho hracieho času zabrali a za stavu 98:98 mali k dispozícii posledný útok. Ťažká trojbodová strela z ruky Igora Mariča však skončila na obruči.

„Zahrali sme to tak, ako sme chceli, no strela vypadla z koša. V prvom predĺžení som mohol rozhodnúť aj ja takým doskokom, no tiež to vypadlo. Levice mali viac športového šťastia,“ zamyslel sa Körner, na ktorého nadviazal tréner Miljan Čurovič. „Bol to výborný zápas, ale ako divák by som sa pýtal, prečo domáci tréner nenakázal urobiť faul 28 sekúnd pred koncom prvého predĺženia pri trojbodovom náskoku. Beriem to teda na seba a možno ak by sme faulovali, tak by sme ten zápas vyhrali. Chceli sme toho veľa a málo nám vyšlo. Takto sme sa už potom v druhom predĺžení v oklieštenej zostave Leviciam nevyrovnali fyzicky. Musím však povedať, že to bol naozaj skvelý zápas a Levice vyhrali zaslúžene.“

Vysokú úroveň duelu vyzdvihol aj tréner hostí Teo Hojč. „V prvom rade musím povedať, že to bol výborný zápas dvoch kvalitných tímov. Mohlo to skončiť hocijako. Ďakujem svojim hráčom za to, že ukázali srdce a charakter. Som na nich hrdý. Rovnako tak však gratulujem aj súperovi, o výborný zápas sa postarali všetci jeho aktéri.“

Ako to už v takto vyrovnaných zápasoch býva, v konečnom dôsledku rozhodli detaily. Stačila jedna strela, jeden premenený trestný hod a všetko mohlo byť inak. Kľúčový rozdiel sa však týkal trojbodovej streľby. Košičania premenili 8 z 29 pokusov spoza perimetra, Levice nasúkali do domácich košov až 17 trojok.

„Prišli dobre naladení a už v prvom polčase predviedli desať útočných doskokov. To sú veci, z ktorých čerpali sebaistotu a tú potom zúročili pri streľbe. Nechcem ich prehnane chváliť, ale to všetko sú fakty, ktoré rozhodli o ich víťazstve. Bol to však veľký boj, veď sa rozhodlo až v druhom predĺžení,“ pridal svoj postreh tréner Čurovič.

Levické trojky sa sypali ako z roztrhnutého vreca. „Padalo im to neskutočne, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Veľa ich trojok padlo cez ruky a po dobrej obrane, ale vždy sa dá ísť k hráčovi ešte o pol metra dobre. Od začiatku boli namotivovaní a trápili nás,“ uviedol Richard Körner, ktorý priznal, že v druhom predĺžení pôsobil súper energickejšie. „Boli sme oslabení o Radenka a Baldyho (Pilčevič a Baldovský, pozn. Red.) a koncovku sme dohrávali v piatich. To sa však tak robí a v predĺžení sa už veľmi nestrieda. Rozhodlo to, že im tie dôležité strely padli a nám nie. Vyhrali teda zaslúžene.“

Odplata za sobotňajšiu prehru však môže prísť už budúci piatok. Košičania budú hostiť finálový turnaj Slovenského pohára a v semifinále môžu naraziť práve na Levice. Potrebujú k tomu vyradiť vo štvrťfinále Karlovku a Patrioti sa musia dostať cez Komárno.

„My si súpera nevyberáme. To by nebolo športové a človek by potom nemal šťastie. My sa musíme postarať o to, aby sme sa do toho semifinále dostali a uvidíme, kto nás tam bude čakať,“ zamyslel sa Körner v súvislosti s blížiacim sa Slovenským pohárom a tréner Miljan Čurovič dodal: „Pravdupovediac o tom ešte nerozmýšľam. Teraz si musíme v prvom rade mentálne a fyzicky oddýchnuť na – dúfajme – tri náročné zápasy.“

Highlighty zo zápasu Košice - Levice:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk