• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred zápasom záverečného kola základnej časti Eurovia SBL Ligy verili basketbalisti KB Košice v potvrdenie druhej priečky. Takýto scenár si žiadal výhru nad Komárnom a zároveň prehru Levíc s Interom Bratislava. Splnená však nebola ani jedna z týchto podmienok a „býci“ sa napokon prepadli až na štvrtú priečku.

„Bola to veľká dráma. Na hre súpera bolo cítiť, že hrá bez tlaku. Mrzí ma, že sme neudržali vedenie, ale Komárno napokon vyhralo asi zaslúžene,“ vyslovil sa po prehre 85:86 po predĺžení tréner KB Košice Miljan Čurovič.

Košičania mali „obuvníkov“ niekoľkokrát na lopate a ešte štyri a pol minúty pred koncom tretej tretiny viedli o dvanásť bodov. Pätnásť sekúnd pred koncom štvrtej štvrtiny však ratoval aspoň predĺženie trestným hodom Svetozar Stamenkovič. V predĺžení ukázali pevnejšie nervy hostia z juhu Slovenska.

„Súper nemal tak zviazané ruky ako my a my sme minuli veľa otvorených striel. Komárno trafilo potrebné strely a využilo náš horší deň. Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom mal napokon viac šťastia súper,“ poznamenal kapitán KB Richard Körner.

Košickí basketbalisti tak uzavreli základnú časť dvoma prehrami a vo štvrťfinále narazia na východoslovenského rivala zo Svitu.

„Tento zápas prišiel v nevhodnú chvíľu, pretože teraz máme obdobie, kedy sa nemôžeme pochváliť najlepšou formou. Som však rád, že ten tlak pominul a teraz už vieme, ako to bude vyzerať pred play-off. Oddýchneme si a od pondelka sa začneme poctivo pripravovať na Svit,“ obrátil list Miljan Čurovič. To, že jeho tím vstúpi do play-off až zo štvrtej priečky je teraz druhoradé. „Teraz je to už jedno. Pre mňa je najpodstatnejšie, aby sme sa dali dohromady ako družstvo a aby sme začali hrať taký basketbal ako počas Slovenského pohára. Potom môžeme poraziť každého súpera.“

O sile košického tímu je presvedčený aj Rišo Körner. „Svitu máme čo vracať, ale máme týždeň na dobrú prípravu a play-off je úplne nová súťaž. Nechceli sme skončiť štvrtí, ale taká je realita a pokúsime sa uspieť aj z tejto pozície. Keď hráme dobrý basketbal, tak sme nepríjemní pre každého súpera.“

Highlighty zo zápasu Košice - Komárno:

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk