• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Obhajca titulu a víťaz základnej časti Inter Bratislava má pevným krokom nakročené do semifinále, v druhom štvrťfinálovom stretnutí zvíťazil na palubovke Handlovej 100:86 a v sérii sa ujal vedenia 2:0 na zápasy. „Baníku“ ušla aj pod vplyvom užšej rotácie možnosť na triumf hlavne v druhom polčase.

Oba celky stále bojujú s početnou maródkou, domáci tím nemôže počítať s dvojicou Marcus Tyus a Jakub Novysedlák, u hostí stále absentuje Stefan Matovič a Goran Bulatovič. Aj preto bola partia oveľa vyrovnanejšia, ako v predchádzajúcich meraniach síl.

„Handlová trochu dopláca na to, že má málo kvalitných Slovákov. Ako mužstvo môžu potrápiť každého. Nad Levicami vyhrali doma o 15 bodov, to je tiež znamenie toho, že to určite nie sú slabý tím. Vyhrali sme, vedieme 2:0 na zápasy. Nebolo to síce o 30 bodov ako v predchádzajúcich meraniach síl, ale treba rešpektovať aj to, že domáci predviedli kvalitný výkon. My sme ukázali rezervy, napríklad sme mali priveľa strát,“ uviedol tréner Interu Vidin.

Jeho slová potvrdzuje aj vývoj duelu, tri minúty pred koncom prvého polčasu viedli zverenci trénera Dušana Kasuma 42:40. Lenže po prestávke sa spustil ofenzívny uragán „žlto-čiernych“, tretiu štvrtinu vyhrali 33:17.

„V priebehu zápasu si neuvedomujete, že ste v miernom vedení. Som rád, že sme dokázali, že môžeme hrať vyrovnanú partiu aj so silnými súpermi. Bolo cítiť, že sme hrali oveľa lepšie ako v sobotu v Bratislave. Bojovali sme, dali sme do toho všetko. Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas. Inter však zapol v tretej štvrtine, vyhral ju o 16 bodov, tam sa zápas asi rozhodol. Štvrtú štvrtinu sme zasa vyhrali my. Možno sme mohli s Interom odohrať ešte vyrovnanejší duel,“ povedal kapitán domácich Ondrej Haviar.

 

Na Inter sú vzhľadom ku kvalite kádra kladené vysoké nároky. Nie vždy sa ich podarí naplniť.

„S víťazstvom som spokojný. Je to play off. Je jedno či vyhráte o jeden bod alebo o 30 bodov. Musíte sa pozerať stále dopredu. Verím, že v sobotu využijeme prvý štvrťfinálový mečbal a budeme sa už môcť sústrediť na semifinálovú sériu,“ pozrel sa do budúcnosti Vidin.

O favoritovi ďalšieho duelu niet žiadnych pochýb. Handlovčania však chcú v Bratislave nadviazať na stredajší výkon.

„Chceli by sme podať kolektívny, bojovný výkon. Ísť do zápasu bez rešpektu. Nemáme čo stratiť. Dáme do toho všetko a uvidíme na čo to bude stačiť,“ uzavrel Haviar. Podobne vidí šance aj jeho spoluhráč Jovan Djordjevič: „V sobotu musíme ísť do Bratislavy bez tlaku, odohrať najlepšie, ako sa bude dať. Ak zopakujeme náš výkon z prvého polčasu, tak máme šancu. Treba sa vyvarovať strate koncentrácie, pretože Inter má 10 kvalitných hráčov do rotácie. Citeľne nám chýbajú niektorí hráči v tejto sérii, hlavne Novysedlák a Tyus. Zranenia sa však s nami ťahajú celú sezónu.“

Čo ukázal zápas: Inter opäť prestrieľal svojho súpera z diaľky, až 14 trojok im prinieslo úspešnosť 42%. Miernym varovaním je počet stratených lôpt, „žlto-čierni“ ich mali na svojom konte o šesť viac ako súper. Opäť im však pomohla lavička, ktorá zaznamenala o 20 bodov viac.

Hráči zápasu: V handlovskom tíme by sme vyzdvihli Jovana Djordjeviča, autora 24 bodov, 5 doskokov a 2 ziskov. U hostí nesklamal trénera Nemanja Barač, v zápase zaznamenal 20 bodov a 4 doskoky.

Highlighty zo zápasu Handlová – Inter:

Foto: Vladimír Dorňák