• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úvodný semifinálový zápas medzi Interom Bratislava a KB Košice nepriniesol iba domáci triumf, ale aj slovnú potýčku medzi trénermi Oliverom Vidinom a Miljanom Čurovičom. Situáciu navyše vystupňovali slová bratislavského kormidelníka, ktoré dehonestovali tím „býkov“.

„Ak by sme boli kompletní, tak vyhráme nad Košicami každý zápas. Inter je niekde inde ako ostatné tímy,“ vyslovil sa Oliver Vidin pre basket.sk. „Nechcem nikoho uraziť, ale herným prejavom a širšou rotáciou to dokazujeme. My vieme využiť desať, jedenásť hráčov, Košice točia sedem, osem. Myslím si, že to nebude stačiť na dlhšiu sériu, len Levice majú podobne široký káder ako my.“

Udalosti z Hant arény a reakcie trénera Vidina nemohli ostať bez reakcie košického trénera.

„V prvom rade chcem povedať, že toto nie je môj spôsob komunikácie a riešenia problémov. Stalo sa však priveľa veci a nemôžem to preto nechať iba tak,“ objasnil Miljan Čurovič dôvody, ktoré viedli k jeho reakcii.

„Na Slovensku pôsobím ako tréner štvrtý rok a s tromi klubmi som dosiahol celkom slušné výsledky. Za ten čas som si získal veľa kamarátov, ale bohužiaľ aj nepriateľov. To všetko však patrí k trénerskej práci a nielen k nej. Vždy som sa snažil spolupracovať s každým kolegom a vyjadrovať sa s rešpektom pred i po zápase. Nie vždy sa mi to muselo páčiť, ale rešpekt podľa mňa k športu patrí,“ podotkol M. Čurovič, ktorý prezradil aj zaujímavé informácie, ktoré by sa dali v boxe označiť za podpásové údery.

„Vlani, keď som bol ešte trénerom Prievidze, mi po skončení série asi piati hráči povedali, že ich tréner Interu pred začiatkom série cez sociálne siete a aj priamo pred zápasom na ihrisku oslovil, či by po sezóne neprestúpili do Interu. Ani jeden z nich tam neprestúpil… Takéto veci sa nerobia ani v mestskej lige a u nás v Srbsku vieme, ako na takéto situácie reagovať. Tento rok sa tento scenár opäť opakoval pred prvým zápasom série!“ netají tréner KB Košice rozčarovanie zo zákulisných ťahov Olivera Vidina. Olej do ohňa pochopiteľne pridali aj spomínané vyjadrenia bratislavského lodivoda. „Nielen arogantné vyjadrenia sú súčasťou jeho charakteru. Priamo provokuje trénerov, hráčov a funkcionárov. Nikto mu to nemôže zakázať, ale ukazuje to na skutočnosť, že on nerešpektuje nikoho. Robí tak zlú reklamu nielen pre seba… Z tohto dôvodu som v sobotu reagoval a on už odo mňa nemôže očakávať rešpekt. Práve naopak. Zdôrazňujem však, že mám plný rešpekt voči fanúšikom, hráčom a vedeniu Interu Bratislava. Ja osobne a ani klub KB Košice však nemôžeme nechať a ani v budúcnosti nenecháme bez reakcie takéto správanie ich trénera. Aj keby nás to malo niečo stáť,“ pridal Miljan Čurovič.

Napätie, ktoré zavládlo medzi klubmi z metropol západu a východu sa môžu prejaviť aj pri hľadaní termínu pre druhý zápas série. Víťazstvo hráčok Good Angels Košice v Ružomberku totiž v praxi znamená, že „Anjelky“ budú v stredu v Angels aréne bojovať o spečatenie majstrovského titulu a očakávať sa dajú oslavy titulu, ktoré vylučujú konanie ďalšieho stredajšieho zápasu v tejto hale. Na spôsob riešenia tejto termínovej kolízie sme sa opýtali športového manažéra KB Košice Richarda Leška.

„V tomto momente termín druhého semifinále stále nepoznáme. Keďže hráčky Good Angels vyhrali, je vysoko pravdepodobné, že v stredu budú v Angels aréne oslavovať titul. Žiadame teda presun zápasu na štvrtok, Inter požaduje v takomto prípade hru v utorok,“ popísal aktuálny stav Richard Leško.

Je teda jasné, že kluby sa zrejme nedohodnú. Kto teda rozhodne o termíne v takom prípade? „Vrchný riaditeľ SBL Peter Mičuda,“ odpovedá Leško, podľa ktorého vyjde klub v každom prípade v ústrety fanúšikom. „Chceme sa im odvďačiť za celosezónnu priazeň a vstupné na druhý zápas série bude preto zadarmo. Touto cestou chcem všetkých fanúšikov pozvať do haly a požiadať ich o podporu v ťažkom zápase proti Interi.“

O konečnom termíne druhého zápasu budeme informovať akonáhle bude známy.

Autor: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk

Foto: Vladimír Dorňák