• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Reakcia Olivera Vidina na článok „Čurovič reaguje na provokácie Vidina – on nerešpektuje nikoho!“

S počudovaním som si prečítal, ako sa na moju adresu vyjadruje tréner KB Košice Miljan Čurovič a z čoho všetkého ma obvinil.

Najabsurdnejšie vyznieva obvinenie, že som mal vlani počas semifinále lákať piatich hráčov Prievidze do Interu a že rovnako tak mám teraz lákať hráčov Košíc do Interu. Kto rozumie, ako funguje hráčsky trh, ten sa musí zasmiať.

Vymyslieť si, že som lákal hráčov cez sociálnu sieť, je veľké klamstvo. Na sociálnych sieťach predsa zostáva po našej komunikácii nezmazateľná stopa, dá sa to ľahko dokázať.

Nie je pravda, že nerešpektujem vedenie, tím, alebo fanúšikov Košíc. Naopak, rešpektujem všetkých hráčov Košíc, lebo takmer každého jedného, snáď okrem Igora Mariča, poznám dlhšie než poznám „kolegu“ Čuroviča. Vysoko oceňujem, že aj v Košiciach sa nájdu funkcionári a sponzori ochotní priniesť prostriedky pre mužský ligový basketbal. BK Inter Bratislava, ktorý vediem ako tréner, potrebuje čo najkvalitnejších súperov a Slovenská basketbalová liga potrebuje čo najviac takých klubov, ako sú Košice, Prievidza, Levice, alebo Komárno. A samozrejme, potrebuje čo najviac fanúšikov, ktorí ľúbia basketbal. Všetkých týchto ľudí uznávam a každému z nich sa môžem hocikedy pozrieť do očí.

Rozumiem tomu, že nie každému sa páči, keď hovorím veci na rovinu. V prvom rade som ale kritický k vlastnému tímu a k sebe samému. Nemám problém zniesť kritiku a myslím si, že pravdu si máme hovoriť do očí a nie sa ohovárať za chrbtom, alebo si niečo odkazovať cez médiá. Som profesionál a riešiť takéto reči a ešte bulvárnym štýlom mi príde pod moju úroveň. My tu predsa robíme serióznu vec, nie sme nejakí estrádni umelci, ktorí vyhľadávajú škandály.

Môžem len hádať, aké dôvody viedli trénera Čuroviča, aby médiám poskytol také vyjadrenia na moju adresu, aké som si prečítal v uplynulých hodinách. Možno nezvláda tlak a možno chce len ospravedlniť jeho vystupovanie počas sobotného zápasu.

Nech je to ako chce, vyzývam ho, aby nevyvolával umelé konflikty a aby nerozdeľoval basketbalovú obec a nehľadal nepriateľov tam, kde žiadni nie sú.

S úctou

Oliver Vidin

Tréner BK Inter Bratislava

Zdroj: bkinter.sk, Foto: Vladimír Dorňák