• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

„Býci“ si brilantne poradili s tlakom, s ktorým vstupovali do šiesteho semifinálového zápasu proti Interu Bratislava. Zverenci trénera Miljana Čuroviča sa vrátili späť ku svojej hre, ktorá prinášala úspech. Tento efekt sa dostavil aj v Angels aréne, po výsledku 97:86 znamenal premiérový postup do finále.

Po udalostiach zo sobotňajšieho zápasu, sa našťastie na východe Slovenska odohralo pokojné stretnutie, v ktorom mal hlavné slovo basketbal. Košičania sa rýchlo otriasli z prehry v Bratislave, doma totiž neponechali nič na náhodu a až na úvod prvej štvrtiny, mali vedenie neustále pevne vo svojich rukách. „Náročný zápas, v stávke bolo mnoho. Som šťastný, že sme boli mentálne pripravení a ešte viac ma teší výsledok. Bol to šiesty zápas, verili sme si, dobre sme si celý zápas posúvali loptu,“ začal s hodnotením víťazstva pivot Košíc Svetozar Stamenkovič.

Domáci basketbalisti nabehli na súpera opäť s účinnou taktikou, k dobrej obrane sa totiž pridala aj vysoká úspešnosť streľby. Už v druhej štvrtine bol ich náskok dvojciferný, v tretej 10-minútovke viedli v jednom momente aj o priepastných 27 bodov (74:47). „Žlto-čierni“ nemali počas celého priebehu účinnú odpoveď na to, aby sa séria ešte vrátila na Pasienky. „Náročný a ťažký duel pre nás. V úvode sme mali problém, to isté bolo aj na začiatku druhého polčasu, tam si vytvorili náskok. Do poslednej minúty sme sa však nevzdali. Súperovi sa podarilo premeniť ťažké strely a dal tiež mnoho bodov po trestných hodov,“ zamyslel sa rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič.

 

Košičania ustáli bez väčších problémov aj nástupy svojho súpera, výsledkom tak bola celkom jasná koncovka. V nej ešte Inter stiahol z vysokého manka, ale na menej ako konečných 11 bodov to už nestačilo. „V tejto sérii sme mali problémy so zraneniami a taktiež v každom zápase nás trápil vysoký počet faulov. Snažili sme sa vrátiť do stretnutia, ale prišlo to neskoro. Nevzdali sme sa však, v tých momentoch nechal každý hráč na ihrisku srdce. Séria sa skončila 2:4 na zápasy. Tenisovou terminológiou možno povedať, že získali brejk a udržali si výhodu domáceho prostredia. Chcel by som pogratulovať Košiciam, boli lepším tímom a rešpektujem ich. My sme neprehrali, my sme dostali dobrú lekciu,“ pokračoval Vlahovič.

Inter v tejto sezóne ani raz neuspel v Angels aréne, tam teda možno hľadať príčinu toho, že v aktuálnom ročníku sa musí uspokojiť len s bronzom. Košičania až na tretí pokus prešli cez semifinálové brány, klub si tak prvýkrát pod hlavičkou KB zahrá o majstrovskú trofej. „Boli sme mentálne pripravení, to je to najdôležitejšie. Toto je play off, tu nie sú žiadne ľahké koše, každá chyba môže stáť tím zápas. Myslím si, že toto sme vedeli a preto sme hrali veľmi koncentrovane. Budeme mať teraz viac času na prípravu. To znamená veľa, som preto rád, že sme tento zápas vyhrali. Teším sa na finále, na tomto sme pracovali od začiatku sezóny. Levice sú dobrým tímom, určite nás čaká zaujímavé finále,“ zakončil hodnotenie Stamenkovič.

Highlighty zo zápasu Košice – Inter:

Foto: Peter Jesenský