• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradičné derby medzi Handlovou a Prievidzou bolo dlho jasne v rukách hostí, no domáci basketbalisti predviedli takmer dokonalý obrat. Ten však nedotiahli do víťazného konca, preto sa „Bôbari“ radovali z triumfu 82:77.

Domáci odohrali s Prievidzou duel, v ktorom prehrávali aj o 21 bodov, napokon však mohol ešte Fabyon Harris desať sekúnd pred koncom vyrovnať. Nepodarilo sa mu to, z druhého víťazstva v sezóne sa tak radovali hostia.

„Druhýkrát po sebe sme vstúpili do stretnutia nekoncentrovane. Súper to využil, dostal sa rýchlo do vedenia. Pri stíhaní súperovho vedenia musíme vynaložiť veľa síl, tie nám potom chýbajú v rozhodujúcich fázach. V tretej štvrtine sme zopakovali chyby zo začiatku zápasu, Prievidza nám ušla na rozdiel 21 bodov. Možno potom hráči pri výraznom rozdiele zistili, že je to neférové voči divákom, aby hrali tak, ako dovtedy. Sami od seba začali dodržiavať veci, na ktorých sme sa dohodli. Stiahli sme to na tri body, keď jedna strela rozhodovala o tom ,či zápas neposunieme do predĺženia,“ povedal po stretnutí tréner Handlovej Peter Torda.

Prievidza viedla v Handlovej v 27. minúte 65:44 a aj tak sa v závere zápasu musela báť o víťazstvo. „Mali sme dobrý vstup do zápasu, hrali sme rýchlo, agresívne. Vytvorili sme si veľký náskok. Domáci sa však potom vzchopili, trochu prečítali našu hru a začali byť najmä efektívnejší v útoku. Nám sa prestalo strelecky dariť, aj preto sa im podarilo bodovo sa na nás dotiahnuť. Sme radi, že sme vyhrali, ale musíme si takéto vedenia viac strážiť. Ide najmä o obranu, tam sa musíme zlepšiť,“ zhodnotil duel hosťujúci Richard Körner.

Handlová mala v úvode súťaže veľmi náročný žreb. Doma hrala s majstrovskými Levicami a Prievidzou, vonku nastúpila v Bratislave proti Interu. Všetky zápasy prehrala.

„Súperi boli kvalitní, ale my rozmýšľame aj nad našou hrou. V nasledujúcich zápasoch sa bude tlak na nás zvyšovať. Bude musieť prísť k zmenám v kádri. Tlačí nás pozícia rozohrávača. Je to aj tým, že sa nám pred sezónou nepodarili zrealizovať veci, ktoré sme mali pripravené. A aj tým, že väčšinou každý tím mení medzi sezónami káder. Je málo mužstiev, ktoré majú zachované jadro tímu. Ak tomu tak nie je, trvá dva, tri mesiace, kým sa dá družstvo herne dokopy,“ vyhlásil Torda.

Prievidza si užíva príjemné starosti, sezónu odštartovala dvoma výhrami u súperov (v Žiline a v Handlovej). „Keby nám niekto na začiatku sezóny povedal, že dvakrát vonku vyhráme, určite by sme to brali. Nehrali sme však úplne podľa našich predstáv. Máme však čas, aby sme sa zlepšovali. Už sa veľmi tešíme na prvý domáci zápas. V sobotu privítame nováčika z Lučenca. Dúfam, že bude plná hala a diváci uvidia pekný basketbal,“ uzavrel hodnotenie Körner.

Highlighty zo zápasu Handlová – Prievidza: