Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Už tradičné derby medzi Komárnom a Levicami opäť nesklamalo. Bolo sa na čo pozerať, o dobrú atmosféru sa postarali oba fanúšikovské tábory, nechýbalo veľké nasadenie a emócie. Prvýkrát v sezóne sa podarilo „obuvníkom“ zdolať úradujúceho majstra, na svoje palubovke triumfovali 87:67.

Už v prvej štvrtine naznačili domáci svoj potenciál, americký rozohrávač Devin Brooks priniesol výrazné oživenie, ktoré sa premietlo aj do herného prejavu Komárna. V úvode síce Levice tesne viedli, ale následne prišla 10-bodová šnúra „obuvníkov“, ktorá naznačila, ako sa duel bude vyvíjať. „Myslím si, že to nebol úplne pekný zápas, ale o to bol náročnejší. Tvrdo sa bojovalo. Konečne sme ukázali nejakú obranu, dostať len 67 bodov od takého tímu, akým Levice sú, to je veľmi dobré. Podarilo sa vytvárať voľné pozície, či už v priestore pod košom, ale aj zvonku. Tieto možnosti nám predtým chýbali,“ začal s hodnotením domáci pivot Nenad Delič.

Jeho spoluhráči si umne posúvali loptu a často mali až trestuhodne veľa priestoru. Samozrejme, väčšina z týchto možností znamenala aj zisk ľahkých bodov. Komárno pracovalo lepšie pod košom a hlavne spoza trojkového oblúku, kde zaznamenalo o deväť úspešných pokusov viac ako súper. Aj preto hostia po polčase prehrávali 14-bodovým rozdielom. „Začali sme zle v obrane, celý zápas sme nehrali našu obranu. To sa odzrkadlilo aj v útoku. Rozprávali sme sa o tom v šatni pred zápasom, aby sme mali dobrý vstup do stretnutia. Žiaľ, nevyšlo nám to. Tak sa to s nami ťahalo celý zápas,“ zamyslel sa Boris Bojanovský.

Po prestávke sa karta obrátila, Patrioti sa nadýchli k viditeľne zlepšenému výkonu. Ten rezultoval do úspešnejšej streľby, znižovania manka a aj do chýb na komárňanskej strane. Šanca na obrat tak stále žila, dokonca necelé štyri minúty pred koncom tretej štvrtiny bol stav 52:57 z pohľadu hostí. „Vedeli sme, že vždy sa v druhom polčase nadýchnu k tlaku. Je to normálne, ale bojovali sme,“ uviedol Delič.

Bližšie sa už úradujúci majster však nedostal, veľmi dôležitá bola totiž trojka Liama O'Reillyho v závere tretej časti. Levický risk želaný efekt nepriniesol, Komárno totiž v dôležitých fázach premenilo takmer všetko, na čo siahlo. „Myslím si, že sme sa trochu dostali do zápasu. Začali sme hrať viac tímovejší basketbal, aj v obrane sa to na chvíľu zlepšilo. Potom nám však opäť odišlo. Skončilo to tak, ako to skončilo. Padli im strely za tri body, ale to sa musí čakať. Vieme, že Komárno je silné a tie trojky bude dávať,“ povedal hosťujúci pivot.

„Obuvníci“ si už záver stretnutia bezpečne postrážili, súper sa totiž nezmohol na výraznejší odpor. Výsledkom tak bolo druhé najvyššie víťazstvo v sezóne, svojho neďalekého rivala zdolali o 20 bodov – 87:67. „Mali sme už vyhrať stretnutie vo Svite. Táto výhra by však mala otvoriť niečo nové do budúcna. V nej to bude už len lepšie,“ vyhlásil Delič.

Víťazná šnúra Levíc sa tak skončila na juhu Slovenska, pre zverencov trénera Tea Hojča sa však ešte len začal náročný program. Postupne ich totiž v najbližších dňoch čaká duel vo Svite, televízny súboj s Interom a cesta do Prievidze. „Treba čo najskôr na to zabudnúť a poučiť sa z chýb. Pozrieme video. Vo Svite nás čaká ďalší ťažký zápas, nebude to jednoduché,“ zakončil Bojanovský hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Komárno – Levice:

Foto: Karol Scholtz