• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlová sa pod taktovkou trénera Branka Maksimoviča zmenila na nepoznanie, tím začína pravidelne zbierať body a aj jej herný prejav napreduje veľkými krokmi. „Baník“ poskočil po 25. kole na siedme miesto v tabuľke, v domácom prostredí totiž zdolal Svit 98:92. Iskra sa prvýkrát v sezóne dostala do menšej krízy, keďže to bola pre ňu tretia prehra po sebe.

 

Stretnutie na Hornej Nitre sa muselo každému nezaujatému divákovi páčiť, rozdiel v tabuľke totiž nebol evidentný, oba tímy si uvedomovali cennosť dvoch bodov. Dlho mali v rukách tromfy Handlovčania, ale Svit predviedol v druhom polčase takmer dokonalý obrat. Po trojke hosťujúceho Baldovského bolo necelých 120 sekúnd pred koncom 90:89 pre Iskru. Ďalšie body už pridali hlavne domáci, konkrétne osem za sebou im prinieslo tretiu výhru v rade.

„Rozhodlo to, že sme ukázali svoju silu. Som rád, že záver patril nám. Ofenzívne sme na tom v týchto dňoch dobre. Je potrebné povedať aj to, že obrany až tak nefungovali, bol to skôr útočný basketbal. Fanúšikovia sa mali na čo pozerať, ale myslím si, že ešte máme na čom pracovať, najmä v obrane. Ofenzíva je silná, máme kvalitných hráčov, môžeme byť veľkým tímom. S novým trénerom ešte zapracujeme na niektorých veciach. Verím, že to bude dobré,“ povedal po stretnutí krídelník domácich Filip Halada.

Svit nemohol počítať so službami Gorana Vučičeviča, ktorý si odpykáva dvojzápasovú stopku za incident v stretnutí s Interom. Možnosť rotácie sa tak pre hostí o čosi zmenšila, ale dlho to vyzeralo, že táto absencia nebude citeľná. „Podtatranci“ síce prehrávali po prvom polčase 11-bodovým rozdielom, ale v tretej štvrtine zaznamenali 31 bodov, čo znamenalo dokonalý návrat do stretnutia. Finiš však zvládol lepšie „Baník“.

„My sme si zápas najmä v prvom polčase prehrali tým, že sme nechali rozohrať Čekovského a Tresača, ktorí boli strelecky veľmi dobre disponovaní. V poslednej štvrtine, keď sa rozhodovalo o výsledku, títo hráči prevzali zodpovednosť na svoje plecia a premenili aj ťažké strely. V neposlednom rade musíme zlepšiť obrannú hru, lebo keď dostanete 98 bodov u súpera, tak ťažko môžete rozmýšľať o víťazstve,“ zhodnotil duel tréner hostí Michal Madzin.

 

Handlovej zahralo v domácom dueli všetko do karát. Po absencii sa vo veľkom štýle vrátil Michal Čekovský, autor 27 bodov. Rovnakým kontom zaťažil súpera Djordje Tresač a so 17 bodmi im sekundoval Filip Halada. Netreba zabudnúť ani navrátilca Lukáša Hofericu, hlavne v koncovke pridal mimoriadne cenné body.

„Cítim, že v tíme je aktuálne veľmi dobrá energia. Určite chceme ešte zabojovať o šieste miesto po základnej časti. Radi by sme sa vyhli Interu alebo Leviciam v prvom kole play off. Veľa o našich ďalších šanciach napovie zápas proti Komárnu na jeho palubovke. Pripravíme sa na tento dôležitý duel a skúsime ukázať, že ešte môžeme ísť v tabuľke vyššie,“ dodal Halada.

Svit prvýkrát v sezóne prehral tri stretnutia po sebe, paniku však nemusia zverenci trénera Michala Madzina robiť. V tabuľke im zatiaľ bezpečne patrí tretia pozícia, dve z troch prehier sa zrodili proti prvému a druhému tímu tabuľky. O to dôležitejšia tak bude piatková predohrávka proti Prievidzi.

„Prvýkrát v tejto sezóne čelíme situácii, keď sme prehrali tri razy za sebou. Je to príležitosť na to, aby sme ukázali vnútornú silu a to, že zostávame psychicky silní a veríme svojim schopnostiam. Čakajú nás tri domáce stretnutia. Veríme, že môžeme situáciu otočiť a všetky tri zápasy vyhrať. Nepríde to však samo len tým, že budeme hrať na domácej palubovke. Musíme zlepšiť naše výkony,“ uzavrel Madzin.

Highlighty zo zápasu Handlová – Svit:

Foto: Lenka Molnárová