• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Až na jednu výnimku skončili doterajšie tohtosezónne súboje Komárna so Svitom jednociferným rozdielom. Tento scenár sa zopakoval aj v rámci 29. kola, no ako vo všetkých doterajších prípadoch, tak aj tentoraz z toho vzišli víťazne „medvedi“. Z juhu Slovenska si odnášali cenný triumf 79:74.

Oba tímy v závere prestupového obdobia neposilnili, preto žiaden element prekvapenia nebol na mieste. Komárno vyrukovalo s takmer v kompletnou zostavou, trénerovi Miljanovi Čurovičovi dlhodobejšie chýba akurát Lukáš Bolek. Svit pricestoval bez Gorana Vučičeviča, no po mesačnej absencii bol opäť k dispozícii Saša Avramovič. Už od úvodu to bola vyrovnaná bitka, v ktorej nemal nik výraznejšie navrch.

Domáci kolektív ťahal veľkou bodovou porciou Nenad Delič, hostia sa spoliehali na prínos Chrisa Washburna a Davorina Kuntiča. Svit dokázal v druhej štvrtine odskočiť dokonca na šesť bodov, ale Komárno strelami z diaľky opäť vrátilo zápas do vyrovnaného priebehu. „Je ťažké rozprávať o tejto prehre, pretože sme si mysleli, že zvíťazíme. Do ďalšieho zápasu musíme dať do toho všetko, ale bude to náročné. Takmer tri týždne sme trénovali na stretnutie so Svitom. Od pondelka musíme opäť budovať naše sebavedomie, pretože sme momentálne hlavami dole. Dúfam, že ho nájdeme,“ začal pozápasové hodnotenie Delič.

Až po prestávke nabralo stretnutie zaujímavý spád. Začneme najskôr Iskrou, ktorá preukázala väčší hlad a chcenie po víťazstve. Po piatich minútach tretej štvrtiny im to prinieslo najvyššie vedenie v zápase – 52:41. „Z našej strany veľká radosť, že sme štvrtýkrát v sezóne zdolali Komárno. Povedal by som, že sme fakt do toho dali srdce. Boli tam samozrejme výpadky, ale klobúk dole pred všetkými. Každý, kto nastúpil, tak vydal zo seba všetko. My sme veľmi radi, že sme tento zápas vyhrali. Ani neviem opísať radosť (úsmev),“ povedal najlepší strelec Svitu Stanislav Baldovský.

Potom však prišla viac ako adekvátna odpoveď Komárna, šnúrou 14:0 nielenže zmazali manko, ale sa aj dostali do vedenia. Na ich škodu však skončila tretia štvrtina, čo umožnilo súperovi preskupiť sily a skoncentrovať sa. K výraznejšiemu tlaku ich už potom nepustili. „Nie sme konzistentní, toto je náš najväčší problém v tejto sezóne. S Interom odohráme perfektný zápas, potom prehráme so Spišskou Novou Vsou. Treba nájsť spôsob, ako aspoň po väčšinu zápasu hrať na vysokej úrovni. Momentálne to dokážeme možno 20 minút. O chýbajúcej energii to nie je, tvrdo trénujeme. Je to o sústredenosti a koncentrácii. Musíme nájsť riešenie, aby sme všetci boli na jednej vlne počas celého zápasu,“ vyhlásil pivot Komárna.

Iskra sa totiž v správnej chvíli spamätala. Netlačila sa do komplikovaných vecí, vyrovnala sa aj s väčšou intenzitou a tvrdosťou. Odmenou bol opätovný zisk vedenia na svoju stranu, ktorý až do záveru nespustila z rúk. Zverenci trénera Michala Madzina mali totiž pevnejšie nervy, Komárno naproti tomu nevyšiel záverečný risk. „Nedali sme hlavy dole, išli sme krok po kroku. Hlavné bolo, že vychádzala tímová obrana. Získali sme lopty, z toho prišli rýchle body a premenili sme otvorené strely. Je to síce šnúra 0:14, čo je zlé, ale nezlomili sme sa, išli sme ďalej. Chceli sme tento zápas vyhrať, čo sa nám podarilo. Rozhodol podľa mňa tímový duch, či už v obrane alebo v útoku. Každý sa obetoval, aby sme získali víťazstvo,“ uzatvoril Baldovský hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Komárno – Svit:

Foto: Karol Scholtz