• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hráči Lučenca opäť raz potvrdili, že v závere sezóny predvádzajú dobrý basketbal. Zbierajú víťazstvá a aj napriek poslednému miestu v tabuľke, dokážu ešte miešať kartami na vyšších pozíciách. Tentoraz mohli ukončiť nádeje Handlovej na šieste miesto, ale „Baník“ si nenechal túto šancu vziať. Po dramatickej koncovke vyhral 83:78, čo znamená, že o všetkom podstatnom rozhodne posledné kolo.

Aktuálnou výhodou Lučenca je, že si zostávajúce zápasy sezóny môže užiť bez výraznejšieho tlaku. Aj preto sa zverencom trénera Tibora Jányho tak výsledkovo darí. Hlavne americké kvarteto Agusi, Griffin, Isby a Shelton tvrdí muziku, k tomu sa občas pridá niekto iný. Handlovskej obrane tentoraz najviac robila starosti dvojica rozohrávačov Agusi a Isby, ku ktorým sa pridal pod košom Shelton. Domáci si držali po väčšinu prvého polčasu tesné vedenie, aj po prestávke mali náskok.

„Lučenec je kvalitný tím, s veľmi kvalitnými hráčmi a s dobrými individuálnymi zručnosťami. Škoda, že chytili dobrú formu až na konci sezóny. Shelton a Isby sú veľmi dobrí hráči, majú sebavedomie a veľkú podporu trénera. Čekovský nám chýbal hlavne na obrannom doskoku a tiež na útočnej polovici. Je to náš líder, takže to bolo cítiť. Som však veľmi rád, že sme bojovali aj za neho a vyhrali,“ vyjadril svoje pozápasové dojmy krídelník Handlovej Filip Halada.

Trénerovi „Baníka“ Brankovi Maksimovičovi chýbal Michal Čekovský, ale pri jeho absencii sa snažili odviesť dobrú robotu ostatní. Úspešne zvládal podkošové súboje Jakub Petráš a Lukáš Hoferica, cenné lopty získaval aj Djordje Tresač a Vuk Malidžan. Hostia sa po vyrovnanom prvom polčase nadýchli k ďalšej časti k rozhodujúcemu obratu.

„Urobili sme priveľké množstvo chýb a v štvrtej štvrtine sme prestali hrať ako tím. Handlová hrala kolektívne, úspešne útočila na našej slabiny. Dokázali sme sa ešte vrátiť do stretnutia, keďže sme talentovaný tím, ktorý v tejto sezóne nedosiahol na svoj plný potenciál, ale emócie hrali veľkú rolu a frustrácia nás pripravila o víťazstvo,“ vyjadril sa domáci rozohrávač Ike Agusi.

 

Handlovčania sa ale napokon nadreli na zisk dvoch bodov, sami si totiž sťažili cestu za dôležitou výhrou. Veď ešte necelé dve minúty pred koncom viedli 15-bodovým rozdielom, aby 12 sekúnd pred koncom bol ich náskok iba 4-bodový. „Nič sme nezmenili, viac sme sa sústredili v obrane a v útoku, nestrácali sme loptu a verili sme si. Mali sme náskok, ale mysleli sme si, že už to máme vyhrané. Prestali sme sa koncentrovať,“ povedal Halada k priebehu druhého polčasu.

Hostia to napokon „ukopali“ a zostali tak v hre o šieste miesto. Rozhodujúci duel s Komárnom ich čaká navyše doma. „Bude to zápas ako každý iný. Pôjdeme do neho na 100%, budeme sa snažiť uspieť a zaistiť si šieste miesto. Teším sa,“ uviedol hráč Handlovej. Lučenec čaká domáca rozlúčka so sezónou, na svojej palubovke privíta Svit. Ten ešte bude bojovať o nádej na tretiu pozíciu. „Svit je veľmi dobrý tím, príde sem bojovať o tretie miesto. My však chceme zakončiť sezónu pozitívne, kvôli klubu a fanúšikom. Bude to dobrý zápas, v ktorom dúfam, že naplníme svoj potenciál a vyhráme,“ dodal na záver Agusi.

Highlighty zo zápasu Lučenec – Handlová:

Foto: Jozef Mikuš