• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víťaz základnej časti Inter Bratislava je na najlepšej ceste, aby si najkratšou možnou cestou vybojoval miestenku v semifinále. Aj v druhom meraní síl mal proti Spišskej Novej Vsi jasne navrch, dokumentuje to konečný výsledok – 102:69.

„Žlto-čierni“ opäť položili základ úspechu už v prvej štvrtine, ktorú vyhrali 15-bodovým rozdielom. „Celkovo to bol dobrý zápas. Oba celky išli do toho naplno, hralo sa mi dobre. Rešpektujem hráčov Spišskej Novej Vsi. Mali sme dobrý vstup do zápasu, pre náš je to vždy dôležité, keď hráme u súperov. Nechceli sme, aby v úvode získali Spišiaci sebavedomie. Ak by ho mali, tak by mohli strieľať s lepšou úspešnosťou a my by sme mohli mať problém,“ vyjadril sa hráč Interu Arik Smith.

Ku cti zverencov trénera Ericha Korfantu patrí to, že v ďalšom priebehu sa snažili hrať s favorizovaným súperom vyrovnanú partiu. Ich manko sa držali na približne rovnakej hodnote do konca tretej štvrtiny. „Verili sme, že môžeme na domácej palubovke Inter trochu potrápiť. Pred zápasom sme si hovorili, že si dáme pozor na prvú štvrtinu, na straty. Stal sa však pravý opak. Inter nás dostal pod veľký tlak, výborne bránil. Majú kvalitu, veľkú rotáciu. Výsledok hovorí za všetko. Inter zaznamenal veľa ľahkých košov, my sme sa na každý kôš dosť natrápili. Príchodom nového trénera zmenili štýl hry, hrajú rýchlejšie. Obdivuhodné je, že hrajú naplno celých 40 minút bez ohľadu na to, aký je stav duelu,“ zhodnotil duel domáci pivot Viktor Juríček.

snv inter 2 article 

Zverenci trénera Aramisa Nagliča potvrdili aj u súpera svoju hernú kvalitu a momentálnu fazónu. Po strede večer majú na konte už 15 víťazstiev v rade. K druhému bodu vo štvrťfinálovej sérii dokráčali po dominantnej prvej a poslednej štvrtine. „Myslím si, že každý tím hrá lepšie doma. Spišská Nová Ves má výborných fanúšikov, bolo vidieť, že chcú pred svojim publikom zahrať čo najlepšie. Hrali s oveľa väčšou energiou a bojovnosťou. My sme chceli kontrolovať celý zápas, hlavne jeho koncovku. Chceli sme zabrániť možnosti ďalšej cesty do Spišskej Novej Vsi,“ poznamenal americký rozohrávač.

Inter už delí len jeden krok od toho, aby si opäť zahral v semifinále. Ten môže spečatiť pred domácim publikom, kde v tejto sezóne prehral len v dvoch prípadoch. „Čím ľahšie hráme, tým je to pre nás lepšie. Vieme, čo musíme urobiť v prospech tímu a tento plán bude aj v sobotňajšom dueli,“ vyhlásil Smith. Spišiaci už absolútne nemajú čo stratiť, bez akéhokoľvek tlaku cestujú do hlavného mesta. „V sobotu si chceme zápas užiť, Inter je veľkým favoritom. Je možné, že budeme hrať v tomto zložení naposledy. Samozrejme, dáme do toho všetko. Chceme sa baviť basketbalom. Odohrať to so cťou, nechať na ihrisku srdce a dať do toho všetko,“ dodal na záver Juríček.

Highlighty zo zápasu Spišská Nová Ves – Inter:

Foto: Oliver Búza