• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Mohla to byť rozprávka so šťastným koncom pre Prievidzu. Na juhu Slovenska zmazala 22-bodové manko a tesne pred koncom bola vo vedení. Lenže ako sa hovorí, bič plieska až na konci. Komárno sa v koncovke skoncentrovalo, doma zvíťazilo 72:68 a sériu posunuli do rozhodujúcej fázy.

„Obuvníci“ opäť vyšli na súpera s veľkou energiou a dobrou ofenzívou. Prievidza nevedela adekvátne reagovať, veď už po prvej štvrtine prehrávala o desať bodov. To pokračovalo aj v druhej časti, Prievidza len na malý moment zahrozila, inak mali stretnutie jasne vo svojich rukách zverenci trénera Miljana Čuroviča. „V prvom polčase a v niekoľkých minútach toho druhého sme hrali našu najlepšiu hru. Nič sme však na nej nezmenili, vyhrávali sme o 22 bodov a potom sme sa asi prestali koncentrovať. S tým máme problémy celú sezónu,“ obzrel sa za zápasom domáci pivot Nenad Delič.

Hostia sa len ťažko spamätávali z takéhoto začiatku, dlho nevedeli nájsť ideálny mix pätice hráčov na palubovke. Po polčase prehrávali o 18 bodov, v tretej štvrtine bolo v jednej chvíli manko aj 22-bodové. Potom prišiel prievidzský budíček, ktorého režisérom bol vo veľkej miere americký snajper Stacy Davis. „V prvom polčase sme nehrali koncentrovane, to sa nám proti tak dobrému tímu, akým je Komárno, nemôže stávať. Musíme tak hrať 40 minút. Zlý vstup vychádzal z našej nekoncentrovanosti a zo stratených lôpt,“ zamyslel sa rozohrávač Prievidze Rodney Glasgow.

Asi len najvernejší fanúšikovia očakávali to, čo sa udeje v ďalších minútach. Komárno bolo totiž stále v útlme, zatiaľ čo Prievidza bola na koni. To všetko vyvrcholilo 67 sekúnd pred koncom, keď Richard Körner poslal hostí do vedenia o bod. Všetko bolo pripravené na dokonalú rozprávku hostí, ktorá by znamenala koniec sedemročnej šnúry Komárna v semifinále. „Na konci prišli minúty, v ktorých sme dokázali hrať múdro a dostať zápas na našu stranu,“ povedal Delič.

FH0I1053

Tím z juhu Slovenska však odvrátil predčasný koniec sezóny, prievidzské šance zostali nevyužité a dvojica Devin Brooks a Nenad Delič sa nemýlila z čiary trestných hodov. „Nevydržali sme do konca, faulovali sme a nedávali sme strely, ktoré obvykle dávame. To sa však v zápasoch môže stať,“ uviedol Glasgow.

Komárno tak vyfúklo spopod prstov prípadný heroický triumf Prievidze, o všetkom sa tak rozhodne na Hornej Nitre. „Je to len jeden zápas, všetko je možné. Kto prehrá, tak končí. My musíme hrať našu najlepšiu možnú hru, keďže hráme u súpera. Dúfam, že nás prídu podporiť naši fanúšikovia. Celú sezónu sme nemali plnú halu, preto dúfam, že ďalší zápas to zmení,“ burcuje pivot Komárna. Glasgow vidí piaty štvrťfinálový zápas jasne: „Vyhráme a postúpime.“

Highlighty zo zápasu Komárno – Prievidza:

Foto: Karol Scholtz