• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Hráčske rošády na strane Interu Bratislava si vyžiadali svoju daň, úradujúci majster mal v semifinálovej repríze pomalší rozbeh a dlho dával Iskre Svit nádej na víťazstvo. Až v záverečnej štvrtine sa preukázala kvalita a šírka kádru na strane bratislavského celku, výsledkom bol triumf o 20 bodov – 84:64.

Úvodný ligový zápas „žlto-čiernych“ sa niesol vo voľnejšom tempe, bolo vidieť, že domáci ešte ladia formu a optimálnu zostavu. Svit sa vďaka tomu držal na dostrel, v prvom polčase dokázal aj adekvátne reagovať na nápor ich súpera.

„Nebolo to také, ako chceme. Ešte sme dosť ďaleko od pravej formy. Neboli sme dostatočne rýchli, naša útočná exekúcia bola veľmi slabá, doskok mäkký. Ešte to nie je top. Dobre, vyhrali sme prvý zápas, čo sme aj očakávali, ale so samotným výkonom nemôžeme byť šťastní. Je to nové mužstvo. Chýba nám dosť dôležitých hráčov, ktorí nám v minulej sezóne dodávali silnú energiu. Musíme nájsť spôsoby, ako to vynahradiť,“ začal s hodnotením zápasu tréner Interu Aramis Naglič.

Hostia sa borili s individuálnymi chybami, v kombinácii s presadzovaním sa do agresívnej obrany Interu, z toho bolo už v druhej štvrtine dvojciferné manko. Družstvo okolo skúseného trénera Igora Prtoriča však nezaostávalo výrazne, po 20 minútach prehrávalo 29:40.

IMG 8336

„Určite nás mrzí prehra o 20 bodov. Myslím si, že je kopec vecí, ktoré musíme zlepšiť. Treba pracovať na obrannej činnosti do ďalších stretnutí, aby sme boli úspešní. Bol to problém, vytvárali totiž na nás veľký tlak a ťažko sme sa potom presadzovali v obrane,“ prezradil pivot Svitu Martin Bizub.

Obraz hry sa po polčasovej prestávke zmenil, Iskra sa chytila hneď v úvode a pustila do sťahovania manka. V tej chvíli bola lepším družstvom na palubovke, v 5. minúte tretej štvrtiny to dokonca bolo o jednom útoku, na tabuli totiž svietil stav 40:43 z pohľadu hostí. Lenže opäť sa zopakovala séria chýb, ktorú Inter nekompromisne trestal.

„Bránili sme dosť agresívne v prvom polčase, ale potom to už v druhej polovici pri obrane 5 na 5 bolo horšie. Takéto zápasy musíme vyhrávať vo vysokom rytme, to nám v tomto dueli chýbalo. Chýbala nám streľba, mali sme nízko percento úspešnosti. Máme na čom pracovať, čaká nás ťažkých šesť ligových zápasov. Už v Leviciach v stredu nás čaká náročný duel,“ uviedol domáci kouč.

IMG 9518

Konečný výsledok tak možno pre „Podtatrancov“ vyznieva až kruto, keďže až v záverečnej 10-minútovke urobil Inter rozhodujúci krok na ceste za úspešným štartom do novej ligovej sezóny.

„Hlavne nám padli strely, ktoré sme potrebovali premeniť. Hrali sme tiež veľmi dobrú obranu, ale nestačí ju hrať iba pár minút. Treba ju hrať celých 40 minút, ak chceme pomýšľať na víťazstvo. Až na konci zápasu to navýšili na 20-bodový rozdiel. V celom stretnutí bol ten rozdiel menší. Keby nám padlo viac striel a bránili by sme lepšie, tak sme možno mohli pomýšľať aj na víťazstvo,“ dodal na záver Bizub.

Highlighty zo zápasu Inter – Svit:

Foto: Vladimír Dorňák