• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Stretnutie Interu Bratislava s Handlovou malo byť jasnou záležitosťou úradujúceho majstra. Ten totiž ťahal sériu 30 ligových výhier v rade, Baník naproti tomu čakal na prvé víťazstvo v sezóne a navyše prišiel do hlavného mesta v oslabenej zostave. Lenže ako sa hovorí, papier znesie veľa, Handlová totiž prekvapujúco, ale zaslúžene brala dva body po výsledku 90:86.

Na oboch stranách počítali tréneri straty. Kouč Interu Aramis Naglič nemôže už dlhšiu dobu počítať s triom Michael Fusek, Michal Čekovský, Steven Browning, v sobotu sa navyše k maródom pridal aj kapitán tímu Goran Bulatovič. Hosťujúcemu kormidelníkovi Brankovi Maksimovičovi chýbala dvojica dôležitých hráčov - Filip Halada a Jakub Petráš. Pri pohľade na predzápasové súpisky to však vyzeralo na to, že by domáci mali aj tak zvládnuť.

Už úvod stretnutia však naznačil niečo iné, „žlto-čiernym“ síce patril vstup, ale potom prebrali taktovku Handlovčania. V ich drese sa rozstrieľal ex-hráč Interu Aleksandar Radukič, s jeho výraznou pomocou viedli hostia už do polčasu dvojciferným rozdielom.

„Takto nemôžeme hrať, neboli sme na palubovke, toto si už nemôžeme dovoliť. Budeme mať s hráčmi pohovory. Rozoberieme si to. Raz to muselo prísť, nemôžeme vyhrávať stále. Nemalo to však byť takýmto spôsobom. Malo to určite súvislosť aj s našim účinkovaním v Európskom pohári FIBA. Ale nie je na to ospravedlnenie. Takto to nemôže vyzerať. V oboch súťažiach sa musíme prezentovať plnohodnotnými výkonmi,“ hovoril domáci tréner Aramis Naglič.

IMG 9928 

Jeho zverenci sa prezentovali diametrálne odlišným výkonom, ako tomu bolo v stredu proti Pécsu v Európskom pohári FIBA. Ani po polčasovej prestávke totiž dlho nenachádzali recept na hru súpera. Až v koncovke sa upli k stíhacej jazde, to si už hostia dokázali postrážiť. Baník navyše potiahol ďalší bývalý hráč Interu, 15 bodmi sa prezentoval Tomáš Mrviš.

„Už keď som z Interu odchádzal, tak som mal v hlave, že sa vrátim v drese súpera a vyhrám zápas. Snažil som sa v tomto zmysle aj motivovať svojich spoluhráčov. Som rád, že sme sa zmobilizovali, verili sme si, hrali sme 40 minút. Zahrali sme ako kolektív, nehrali sme sebecky. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa vrátil do Handlovej. Táto výhra nám prinesie mnoho sebavedomia do ďalších bojov. Zabojovali sme aj za trénera Maksimoviča, ktorý odvádza dobrú prácu, ale zatiaľ v tejto sezóne neprinášala výsledky. Až teraz sa to ukázalo. Už sa tešíme na domáce zápasy. Skúsime tento výsledok potvrdiť v zápase s Komárnom,“ povedal Mrviš.

Úradujúcemu majstrovi sa tak skončila víťazná séria, ktorá trvala od 11. januára. Pre zverencov trénera Aramisa Nagliča je to zároveň výstraha, že sa musia plne koncentrovať nielen na pohárovú konfrontáciu, ale aj na domácu súťaž.

IMG 9990 

„Pristúpili sme k zápasu ako ku každému inému. Ťažko sa to hodnotí. Handlová si určite zaslúžila vyhrať za predvedený výkon. Musíme sa z toho poučiť, nemôžeme zápas začať tak, že hneď v prvej štvrtine natiahol súper náskok na desať bodov. Nevedeli sme sa z toho vykopať,“ zamyslel sa domáci rozohrávač Dalibor Hlivák.

Handlová mala veľmi zlý štart do sezóny, keď prehrala všetky štyri zápasy. Práve úspech proti úradujúcemu majstrovi, navyše na jeho palubovke, môže mať pre ňu povzbudzujúci efekt do ďalších dní a týždňov.

„Keď sme cestovali na zápas, tak sme si hovorili, že v Bratislave nemáme čo stratiť. Dali sme do toho všetko, vyvíjalo sa to v náš prospech a dokázali sme to dotiahnuť do víťazného konca. O to je to krajšie. Dúfam, že nás toto víťazstvo nakopne do ďalších bojov. Sezónu sme nezačali dobre, mali sme bilanciu 0-4. Potrebovali sme nejakú výhru, aby sme si získali nejaký rešpekt pred súpermi. Výhrou nad Interom sa to podarilo,“ zhodnotil zisk dvoch bodov krídelník Handlovej Marek Jašš.

Highlighty zo zápasu Inter - Handlová:

Foto: Vladimír Dorňák