Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Stopercentnú bilanciu si pred domácim publikom držia aj naďalej basketbalisti Žiliny. Na Sláviu nevyzreli ani Prievidžania, výsledkom tak je ich už tretia prehra v sezóne. Po trojkovej kanonáde, ktorú viedol Róbert Rožánek, odchádzal tím z Hornej Nitry s prehrou 82:98.

V dohrávke šiesteho kola Slovenskej basketbalovej ligy to bola žilinská jazda za víťazstvom spôsobom štart-cieľ. V útočne ladenom stretnutí mali domáci až 15 úspešných pokusov za tri body. Ústrednou postavou zápasu bol s 30 bodmi Róbert Rožánek, rozohrávač Slávie premenil 7 z 10 pokusov spoza trojkového oblúka.

„Bol to taký vianočný deň, keď sa všetko podarilo. Aj mne, aj družstvu. Dostali sme sa do fázy, keď sa nám darilo, vytvárali sme si ideálne pozície. Keďže mi išla streľba, chalani ma často vyhľadávali. Moje body sú aj dielom celého tímu. Som samozrejme rád, že to takto dopadlo a že sa nám podarilo vyhrať presvedčivým rozdielom. Dôvod bol aj ten, že sme hrali rýchlo, vyšli nám protiútoky a podarilo sa nám ubrániť kľúčových hráčov súpera,“ hovoril Rožánek.

Prievidza nevyzrela na svojho súpera a nevyužila tak možnosť poskočiť v tabuľke vyššie. Dôležitým faktorom bolo aj to, že v zápase už nehrala jedna z opôr tímu americký rozohrávač Traron Brown. Ten musel zo Slovenska nútene odísť a náhrada za neho, skúsený bosniacky playmaker Zlatko Jovanovič, sa s družstvom len zohrával.

„Rozhodla najmä naša slabšia obrana. Ak dostaneme takmer 100 bodov, tak nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Ťažko sa nám bránil najmä Róbert Rožánek. Hráč ako Traron Brown nám samozrejme chýbal, predsa len, boli sme s ním už zohratí. Nový hráč sa musí trochu zoznámiť so systémom, ktorý hráme. Verím, že Zlatko Jovanovič čoskoro Trarona nahradí a bude pre nás prínosom,“ povedal rozohrávač hostí Matej Majerčák.

 IMG 6837

Žiline opäť raz vyšiel vstup do sezóny, doma ešte neokúsila chuť prehry a vonku zatiaľ prehrala len raz. Pred svojimi priaznivcami navyše predvádzajú ofenzívny a atraktívny basketbal, po ktorom odchádzali s prehrou aj Spišská Nová Ves, Svit a Lučenec.

„Doma si veríme, veľmi nás posúvajú aj naši priaznivci. V sobotu hráme proti Interu. Tento zápas nám môže ukázať ako na tom reálne sme. Zrkadlom našej sily bude ďalší vývoj v súťaži, keď budeme hrať viac zápasov vonku ako doma. Dúfam, že nám forma vydrží a budeme vyhrávať aj naďalej. Radi by sme skončili po základnej časti v hornej polovici tabuľky. Aj v minulom roku sme to mali dobre rozbehnuté, ale potom prišli nejaké výpadky. Tých sa musíme v tejto sezóne vyvarovať,“ vyhlásil Rožánek.

 IMG 6850

Prievidžania to budú mať náročné aj v ďalšej časti súťaže. Nasledujúce tri zápasy odohrajú mimo domácej palubovky. Spišskú Novú Ves privítajú kvôli trestu v Leviciach, potom cestujú do Svitu a opäť do Levíc, kde sa stretnú s domácimi Patriotmi.

„Jednoduché to určite nebude. Dobré je, že nám odpustili časť trestu a tak môžeme privítať Lučenec na domácej palubovke. Už zápas so Spišskou Novou Vsou bude veľmi náročný a potom ďalšie vo Svite a v Leviciach. Čaká nás ťažké obdobie, ale závisí len na ná,s ako sa s touto úlohou dokážeme vyrovnať,“ uzavrel Majerčák.

Highlighty zo zápasu Žilina - Prievidza:

Foto: Jakub Ruman