• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bitka prvého Interu Bratislava s druhými Patriotmi Levice priniesla atraktívny a napínavý basketbal, v ktorom nebola núdza o zaujímavé momenty. Hostia mali po prvom polčase nakročené k výhre, ale v druhom polčase domáci krok po kroku doťahovali, až napokon doviedli svoj obrat do víťazného konca.

Na Pasienkoch mali oba tímy pomalší rozbeh, no viac energie a z hry mali prekvapujúco Patrioti. Už v prvej štvrtine sa mierne bodovo odtrhli a v druhej časti boli dokonca v 14-bodovom vedení. Asi málokto predpovedal, že v prvom polčase dovolia Interu len 28 bodov.

„V prvom polčase sme mali problémy v útoku. Nepremenili sme veľa otvorených striel. Levice však dobre bránili najmä priestor pod košom. V druhom polčase sa to zlepšilo, strieľali sme presnejšie, dotiahli sme sa na nich, súper možno trochu znervóznil. Som rád, že sme to otočili a udržali vo štvrtej štvrtine. Levice nás zaskočili dobrou hrou, padli im nejaké strely, na naše ruky prišla v útoku nervozita. Dovolili sme im vytvoriť si náskok. Našťastie, do konca zápasu bolo ešte dosť času. Uvedomovali sme si, že hráme doma, máme silný tím, môžeme to zvrátiť. Podarilo sa nám to otočiť a zaslúžene sme vyhrali,“ prezradil svoj pohľad na zápas pivot Interu Michal Baťka.

Kým prvých 20 minút boli lepším tímom hostia, tak polčasová prestávka evidentne prospela domácim. Inter totiž v druhom polčase zlepšil defenzívu, priniesol na palubovku väčšiu energiu a z nej sa potom odrážala aj čoraz zlepšujúca sa produktivita v ofenzíve. „Žlto-čiernych“ potiahli viaceré individuálne výkony, či už Lee Skinnera, Michala Baťku, ale aj Davida Abrháma a Mareka Kozlíka.

DSC 4925 

„Mali sme dobrý vstup do zápasu. Plnili sme čo sme si povedali, boli sme koncentrovaní. Hrali sme kolektívne v obrane aj v útoku. Po polčase sme vedeli, že 12-bodový náskok nemusí nič znamenať. V druhom polčase mal Inter príliš veľa útočných doskokov, jeho kvalita sa potvrdila. My sme na to nedokázali odpovedať. V podstate ale rozhodli maličkosti. Po tomto zápase netreba dávať hlavy dole. Nemôžeme lietať v oblakoch, ale nemôžeme byť ani príliš pri zemi. Pred sebou máme ešte polovicu sezóny. Sezóna je dlhá, všetko sa bude rozhodovať v play off. Treba sa z toho poučiť a vylepšiť nedostatky,“ vyjadril sa levický Viktor Juríček.

Po konci Interu v Európskom pohári FIBA kouč Aramis Naglič deklaroval, že forma jeho zverencov nie je taká, akú by si predstavoval. Lenže bratislavský celok sa dokázal otriasť z neúspechu a aj napriek maródke, opäť začína vyhrávať ako na bežiacom páse. Aktuálne má líder tabuľky na konte päť výhier v rade. Už teraz je isté, že bude víťazom prvej polovice základnej časti a vo štvrťfinále Slovenského pohára tak narazí na Petržalku.

„Po európskom pohári trochu viac trénujeme. Zdravotný stav v tíme stále nie je ideálny. Verím, že sa už pridá aj Mário Ihring, dúfam, že zranenie Gorana Bulatoviča nebude vážne. Bolo by skvelé, keby sme boli v príprave na nedeľný zápas proti Prievidzi v čo najväčšom počte,“ uzatvoril Baťka.

Highlighty zo zápasu Inter - Levice:

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan