• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Mala to byť atraktívna konfrontácia druhého s tretím, no zmenila sa na jednoznačnú záležitosť domácich. Lučenec totiž nepripustil ani na malý moment to, že by si Prievidza mohla z jeho palubovky odviesť výhru. Zverenci trénera Petra Jankoviča dokráčali bez problémov k výsledku 86:66 a po 20. kole si ešte pevnejšie upevnil post druhého najlepšieho tímu ligy.

Dá sa povedať, že o všetkom sa rozhodlo už v prvej štvrtine. „Novohradčania“ viedli po troch minútach 13:2, hosťujúci Nikola Gačeša ešte stiahol na deväťbodový rozdiel, ale od toho momentu bol náskok domácich vždy dvojciferný. Už na začiatku druhej časti bolo vedenie dokonca 20-bodové a podobný scenár sa dial do záverečnej minúty.

„Bol to pre nás veľmi dobrý zápas. Hrali sme príkladne v obrane, boli sme dostatočne agresívni a z toho pramenili ľahké body v útoku. Prievidza má dobrý tím, z tohto pohľadu je to pre nás vynikajúce víťazstvo. Pokračujeme v tom, aby sme ľuďom ukazovali, že patríme k ligovej špičke,“ vyjadril sa domáci Andrew Eudy.

Prievidza nezachytila vstup do úvodnej časti a následne sa už adekvátne nevedela dostať do diania na palubovke. V ďalších štvrtinách sa totiž manko zvyšovalo, v jednom momente bol rozdiel až 28-bodový. Nič nezmenili na tom ani rôzne variácie zostavy, Lučenec už bol patrične rozbehnutý.

„Určite bol asi najväčším problémom začiatok zápasu, vybehli na nás, hrali s väčšou energiou a my sme robili kopu chýb. Ťažko povedať, v čom bol problém. Vedeli sme, ako hrá Lučenec a že sú doma silní. Aj napriek tomu sme ich nevedeli zastaviť a nechali sme ich utiecť na nejakých 10 - 15 bodov. Myslím si, že proti takému družstvu, akým je Lučenec a ešte k tomu doma, je to veľmi ťažké. Dokázali si to už potom postrážiť. My sme sa nevedeli chytiť nejakými strelami, respektíve niečím. Prispôsobili sme sa hre Lučenca, to oni chceli a my sme to nechceli. Žiaľ pre nás, podarilo sa im to,“ okomentoval priebeh stretnutia rozohrávač Prievidze Matej Majerčák.

img025

Lučenčania stále udivujú svojimi výkonmi, doma prehrali len raz a aktuálne ťahajú štvorzápasovú sériu výhier. Navyše si triumfom nad Prievidzou poistili druhé miesto v tabuľke a získali mierny náskok pred svojimi prenasledovateľmi.

„Je pre nás extrémne dôležité, že si aj naďalej držíme domácu palubovku a nepúšťame na nej body. K tomu dávame a ukazujeme našim fanúšikom to, čo si zaslúžia,“ zamyslel sa Eudy.

„Hornonitrania“ tak nenadviazali na predchádzajúce dobré výkony a potvrdili, že z hosťujúcich paluboviek sa im „kradnú“ body oveľa ťažšie. Na víťaznú vlnu sa však môžu vrátiť už v stredu, kedy privítajú doma Komárno.

„Nezostáva nám nič iné, len sa poučiť z tohto zápasu. Doma sa hrá lepšie ako vonku, jednak je Lučenec oveľa silnejší doma. Proti Leviciam nám padli aj niektoré šťastné strely, aj sme si dokázali vypracovať voľnú pozíciu. V tomto stretnutí nám to nepadalo,“ zakončil Majerčák hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Prievidza:

Foto: Ladislav Szibilla