• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Po viac ako dvoch mesiacoch sa skončila najdlhšia víťazná séria aktuálneho ročníka Slovenskej basketbalovej ligy. Inter Bratislava totiž našiel svojho premožiteľa v Žiline, v domácom drese sa v dobrom svetle prezentovala nová posila Melsahn Basabe.

Basketbalisti Žiliny vstúpili do stretnutia s lídrom tabuľky rázne a už prvú štvrtinu vyhrali o 10 bodov. Práve v prvej desaťminútovke položili základ víťazstva 77:75. K dôležitému triumfu pomohol už aj Melsahn Basabe, ktorý pod Dubeň prišiel v tomto týždni z Lučenca. Americký pivot zaznamenal 13 bodov a 13 doskokov.

„Pred zápasom sme si hovorili, že musíme zachytiť úvodný nápor Interu. Napokon to vyšlo tak, že práve náš tím si vytvoril v prvej štvrtine náskok. Spomenul som si aj na zápas na Interi, kde sme mali víťazstvo na dosah, ale v závere sme to nezvládli podľa svojich predstáv. Teraz sa to od začiatku vyvíjalo v náš prospech, nemali sme nejaký výraznejší výpadok. Som rád, že na domácej palubovke sa nám podarilo majstra zdolať,“ povedal rozohrávač víťazného tímu Róbert Rožánek.

Inter opäť našiel premožiteľa vonku, po Lučenci sa vytiahli na úradujúceho majstra Žilinčania. „Žlto-čierni“ vyhrávali v zápase len na malý moment, inak nevyužili až 16 zahodených trestných hodov v podaní súpera.

IMG 8974

„Žilina ma svojou dobrou hrou neprekvapila. Majú širokú rotáciu aj kvalitu. Posilnili sa, nový hráč Basabe zahral výborne. Rozhodla prvá štvrtina, ktorú sme prehrali o 10 bodov. Potom sa naša hra zlepšila, ale stálo nás príliš veľa energie doťahovať náskok súpera. V obrane sme už potom hrali dobre, v útoku to však nebolo podľa mojich predstáv. Žilina hrala rýchlo, atleticky. Zaslúžili si vyhrať,“ hodnotil tréner hostí Aramis Naglič.

Žilina vyhrala pred týždňom v Prievidzi, teraz zdolala Inter. Z ostatných ôsmich zápasov vyhrala šesť. Vyzerá to tak, že tím sa opäť konsolidoval a môže zaútočiť na umiestnenie v prvej štvorke po základnej časti.

„Sme veľmi radi, že sa nám darí. Priznám sa, nečakal som, že by sme mohli Inter zdolať. Začali sme však veľmi dobre. Padli nám otvorené strely, dostali sme sa do vedenia. To nám pridalo na sebavedomí a potom sme z toho ťažili počas celého zápasu. Inter potom zlepšil hru, začal náš náskok mierne sťahovať. Napokon sme to však udržali a podarilo sa nám zvíťaziť,“ tešil sa domáci krídelník Jakub Merešš.

IMG 9542

Inter má aj napriek prehre v Žiline na čele SBL dostatočný náskok, zaznamenal len tri prehry. Druhé Levice majú až osem prehier. Prvenstvo Bratislavčanov po základnej časti súťaže sa zdá byť neohrozené.

Z prehry nerobíme žiadnu tragédiu. Každý neúspech môže byť aj poučný. Budeme to analyzovať, budeme zisťovať čo bolo dobré, čo nie. Už teraz ale viem, že musíme zlepšiť útočnú časť našej hry. Bolo vidieť našu neistotu pri riešení finálnych situácií. Je dobré, že sme prehrali pred vyvrcholením Slovenského pohára. Môžeme si aspoň uvedomiť, že napriek náskoku na čele ligy stále máme na čom pracovať,“ uzavrel Naglič.

Highlighty zo zápasu Žilina - Inter:

Foto: Jakub Ruman