Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Na juhu Slovenska sa prebúdza spiaci obor. S troškou nadhľadu tak možno označiť hráčov Komárna, ktorí v krátkom čase zaznamenali ďalší triumf a opäť začínajú baviť fanúšikov svojou hrou. V 26. kole si to odniesli Levice, ktoré v regionálnom derby tak nepridali ďalší zárez do svojej víťaznej série.

„Obuvníci“ povzbudení triumfom v Handlovej, nastúpili aj do konfrontácie s tradičným rivalom sebavedomo. V úvodných minútach bola plná palubovka hlavne amerického rozohrávača Jordena Duffyho, za necelých päť minút sa postaral o 16 z 18 bodov svojho tímu (celkovo 35). Komárno hralo s ľahkosťou, v prvých 10 minútach zaznamenalo až 31 bodov. K tomu si treba pridať ďalší fenomenálny výkon Milesa Bowmana jr., tentoraz mu svietilo v štatistikách 25 bodov a 21 doskokov.

„Je to skvelý pocit vyhrať doma. V predchádzajúcich týždňoch sme sa mierne trápili, teraz sme zaznamenali dve víťazstvá po sebe, sme na štarte niečoho veľkého. Bola to bitka, tak je tomu v každom zápase. Začali sme dobre, hrali sme rýchlo a snažili sme sa to dodržiavať. V druhom polčase sme pustili nohu z pedálu,“ povedal komárňanský Jorden Duffy.

Patrioti našli svoj rytmus až v ďalšom priebehu, ešte do polčasovej prestávky dokázali takmer kompletne eliminovať manko. Pomohla zlepšená defenzíva a viaceré striedania hráčov, ktoré oživili ich hru.

„Vedeli sme, že nás nečaká jednoduchý zápas, aj keď postavenie v tabuľke je možno iné. My sme však vedeli, že to nezodpovedá sile Komárna. Zbytočne sme ich nechali chytiť sa do laufu v prvej štvrtine, dostali sme 31 bodov, čo je veľmi veľa, keďže si chceme zakladať na dobrej obrane a s tou chceme vyhrávať zápasy. Nemôžeme teda očakávať jednoduchý duel po tomto. Trafili aj ťažké strely, ale veľa sme sami dovolili. Držali sme sa v zápase, išli sme útok po útoku,“ prezradil rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič.

DSC 3814 

V tretej štvrtine to bola z pohľadu hostí jazda, ktorá pripomínala nedávny duel vo Svite. „Žlto-zelení“ totiž nekompromisne trestali každú chybu súpera v jednej chvíli vyhrávali aj o 13 bodov. Namiesto toho, aby svojho rivala definitívne zlomili, tak umožnili opäť sa chytiť a vrátiť do zápasu. V závere riadneho času bola z toho dráma, Duffy postupne zahodil trestný hod, stratil loptu a nepremenil pokus za tri body. Na hosťujúcej strane to mohli zlomiť na svoju stranu Perovič a Krajčovič, obaja však boli neúspešní.

„V tretej štvrtine sme si vytvorili náskok cez desať bodov. Keby sme tam domácich dorazili, tak by sme to podľa mňa v pohode do konca utiahli. Opäť sme však z toho urobili vyrovnaný zápas,“ zamyslel sa playmaker Patriotov.

V extra čase z toho bola sebavedomá jazda Komárna za víťazstvom, ktorú lemovala hlavne 12-bodová šnúra počas 150 sekúnd. „Videli ste nás? (úsmev) V predĺžení to bol nový zápas, ktorý začínal od stavu 0:0. Mali sme viac energie, boli sme sviežejší,“ vyhlásil Duffy.

DSC 3759 

Levice sa dostali k bodom až v štvrtej minúte, čo už na sebavedomých a rozbehnutých „obuvníkov“ prirodzene nestačilo. K starostiam sa pridala aj diskvalifikačná chyba pre Chrisa Flemmingsa, čo znamenalo definitívnu stopku víťaznej série Patriotov.

„V predĺžení urobilo Komárno šnúru a bolo rozhodnuté. Začali dvoma trojkami, oni ich premenili, my nie. Chytili sa a bolo potom ťažké ich zastaviť. Mali sme to rozhodnúť oveľa skôr, nemali sme to dostať do predĺženia,“ vyjadril sa Krajčovič.

Komárno tak získalo druhú nesmierne dôležitú výhru v rade, Levice zosadili z druhého miesta v tabuľke a sami sa triumfom prihlásili do boja o siedme miesto. „Stále sme hladní po tom, aby sme sa dostali na siedme miesto. Ukazuje sa, že máme kvalitné družstvo a môžeme sa porovnávať s hocikým v našej lige,“ zakončil hodnotenie zápasu Duffy.

Highlighty zo zápasu Komárno - Levice:

Foto: Lukáš Droppan