Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Pred záverečnou štvrtinou základnej časti je ešte všetko v boji o siedme až deviate miesto otvorené. Spišská Nová Ves totiž opäť v správnom čase získala potrebné dva body, čím len prehĺbila krízu Handlovej, ktorá bola v tomto zápase na lavičke už bez trénera Branka Maksimoviča.

Baník prehral piaty zápas za sebou. Tentoraz podľahol v zápase chudobnom na body 67:72. Dlho to vyzeralo tak, že o osude duelu sa rozhodlo v tretej štvrtine, ktorú domáci vyhrali 21:9. Handlová však dokázala stratu zmazať a rozuzlenie priniesol až záver zápasu. Hostia pricestovali na Spiš bez zraneného dua Marek Jašš a Stefan Mitrovič. Po odvolaní Branka Maksimoviča viedol tím hrajúci tréner Saša Jankovič. V prvom polčase odohral 14 minút, v druhom sa už na palubovke neobjavil.

„Cez prestávku po prvom polčase sme sa rozhodli, že budem už len koučovať. Tím sme pripravovali na zápas skautingom a taktikou. Keď som bol na palubovke, tak sa nedalo plnohodnotne viesť tím. Považoval som za férovejšie sústrediť sa len na vedenie tímu, keďže som cítil, že oboje sa nedá plnohodnotne skĺbiť dokopy. Sme smutní, že sme prehrali. Zahrali si tentoraz viacerí chlapci, dali sme šancu aj hráčom, ktorí ju za trénera Branka Maksimoviča až toľko nedostávali,“ povedal Jankovič.

Spišská Nová Ves dôležitý domáci zápas zvládla. „Novovešťania“ ukázali v predchádzajúcom sympatický výkon aj na palubovke lídra tabuľky Interu Bratislava, teraz svoju dobrú formu potvrdili.

17

„Vedeli sme o situácii, ktorá bola v Handlovej. Odvolali trénera, mali zranených hráčov. Prišli odohrať duel s hrajúcim trénerom. Hrali uvoľnene, svoju hru, v prvom polčase sa im darila streľba za tri body. Po tretej štvrtine sme viedli o 9 bodov, súper sa však ešte v poslednej desaťminútovke dostal do vedenia. Dôležitým momentom bola trojka Vlada Nemčoka, ktorou upravil na 68:63. Po tejto úspešnej strele sme už naše vedenie udržali do konca,“ hovoril domáci tréner Erich Korfanta.

Výsledková kríza celku z Hornej Nitry neutícha, z predchádzajúcich ôsmich duelov vyhrali „baníci“ len jeden. Prestávka im v tomto smere padne vhod, hlavnou témou bude určite najmä obsadenie postu hlavného trénera.

„Verím, že sa dáme zdravotne dokopy počas prestávky. V záverečnej fáze základnej časti SBL je každá výhra nesmierne dôležitá. Utešujem sa trochu, že vieme zahrať na palubovkách súperov. Máme tam nejaké vnútorné sebavedomie. To by mohlo zahrať v play off pozitívnu rolu v náš prospech. Dúfam, že sa dáme pred play off do poriadku a potom ukážeme čo v nás je,“ vyhlásil Jankovič.

25

Situácia v boji o siedme miesto sa zamotáva. Handlová je siedma, má 8 výhier, ale za ňou už číhajú Spišská Nová Ves a Komárno. Vyzerá to teda ešte na dramatickú hru o „čierneho Petra“. Ten komu zostane, obsadí posledné deviate miesto a do play off sa nedostane.

„Pre nás je ôsme miesto v podstate zbytočné. Rátam s tým, že prvý bude Inter. Musíme teda zabojovať o siedmu priečku, lebo ôsme miesto nie je riešenie. Našim cieľom je zaútočiť na siedmu priečku,“ uzavrel Korfanta.

Highlighty zo zápasu Spišská Nová Ves - Handlová:

Foto: Barbora Klorusová