Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Komárno hrá v novom roku ako vymenené, presvedčiť sa mohol o tom pred ligovou prestávkou Lučenec. Hostia na juhu Slovenska zahodili 17-bodové vedenie, aby napokon prenechali domácim dôležité dva body, po ktorých už dýchajú na chrbát siedmej Handlovej.

„Novohradčania“ mali raketový nástup do zápasu, už v 7. minúte viedli 22:5, keď zaznamenali 16 bodov v rade. V ďalšom priebehu hrali s veľkou chuťou a sebavedomím, dlho ho totiž vyzeralo tak, že dokážu bez problémov odrážať nápory súpera.

„Bol to dobrý zápas v skvelom prostredí. Akurát som si prial, aby to pre nás dopadlo lepšie. Náš silný úvod vychádzal z dobrej obrany a agresivity v útoku,“ načrtol lučenecký James Murray-Boyles úvodné minúty stretnutia.

Komárno sa postupne otriaslo z katastrofálneho úvodu, ešte v druhej štvrtine stiahol aj menej ako päť bodov, ale opäť chybami umožnilo svojmu súperovi odskočiť do dvojciferných vôd. Postupné zlepšenie prichádzalo až po polčasovej prestávke.

„Z oboch strán to bola bitka od začiatku do konca. V úvode sme robili hlúpe straty, k tomu sme sa trápili v obrane, kde sme nevedeli zastaviť súpera. Potom sme však zlepšili agresivitu v obrane a v útoku. Hrali sme s oveľa väčšou energiou a intenzitou na oboch stranách palubovky,“ uviedol rozohrávač „obuvníkov“ Jorden Duffy.

77

Američan vytvoril so svojím krajanom Milesom Bowmanom jr. mimoriadne nebezpečnú a produktívnu dvojičku. K ním sa okrem toho pridala v štvrtej štvrtine balkánska dvojička Nebojsa Dukič a Vladimir Djordjevič. Práve toto kvarteto sa postaralo o veľkú časť 34 bodov Komárna v záverečných 10 minútach. Útočná kanonáda v správnej chvíli priniesla nielen obrat, ale aj ďalšie cenné a dôležité víťazstvo.

„Nevedeli sme na pravidelnej báze zastavovať súpera v defenzíve. Preto sa ujali vedenia oni. Myslím si, že duel rozhodli chyby v obrane,“ vyhlásil Murray-Boyles. Pre Lučenec sa opäť tak zopakovala situácia z novembra, keď tiež neuspel na juhu Slovenska. Aj vtedy chýbal v tréningovom procese pre reprezentačné povinnosti tréner BKM Peter Jankovič. Navyše sa k tomu pridal nečakaný problém, keď svojvoľne opustil tím jeden zo štatistických lídrov Mike Caffey. „Je to pre mňa veľký šok, že budeme bez Mikea. Ale ako tím musíme hľadieť samozrejme dopredu a zostať koncentrovaní na zostávajúcu časť sezóny,“ povedal hráč Lučenca.

87

Komárno urobilo pred ligovou prestávkou ďalší významný krok k atakovaniu vyšších mét. Rukopis trénera Józsefa Molnára je už jasne badateľný, po Leviciach neuspeli v krátkom čase v ich prostredí ani Lučenčania. Ako sme nedávno naznačili, „spiaci obor“ sa prebúdza. O to zaujímavejšie budú záverečné kolá základnej časti. „Každé víťazstvo je pre nás dôležité. Tešíme sa už na ďalšie stretnutia,“ zakončil Duffy.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Komárno:

Foto: Karol Scholtz