• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zo štvrťfinálových zápasov Slovenského pohára mal rozhodne najväčší náboj duel Žiliny s Prievidzou. Slávia bola totiž v pozícii tímu, ktorá mohla poslať družstvo z Hornej Nitry do pozície diváka na Final Four v domovskej Niké aréne. Prievidžania však ustáli tlak a z mesta pod Dubňom odchádzali s pocitom tvrdo vybojovanej výhry.

Začiatok sa pre zverencov trénera Krunoslava Krajnoviča nevyvíjal dobre, „šošoni“ nastúpili sebavedomo a v polovici prvej štvrtiny viedli 12:6. V nie príliš ofenzívnom basketbale sa postupne karty vyrovnávali, úvodná 10-minútovka napokon skončila len o dva body - 14:12. Žilinčania v druhej perióde ešte vyhrávali, ale to sa už blížil obrat Prievidze.

„Bol to ťažký zápas, pretože prehra znamenala koniec v súťaži. Tento typ zápasov tak prináša určitý tlak. Nám sa však podarilo vyhrať a dostali sme sa tak do Final Four. To sme veľmi chceli, keďže sme si chceli zahrať pred našimi fanúšikmi. Na začiatku zápasu sme boli pomalí a mäkkí v obrane, proti Žiline treba hrať tvrdo v defenzíve, keďže sú v ofenzíve mimoriadne nebezpeční,“ prezradil svoj pohľad na zápas rozohrávač Prievidze Zlatko Jovanovič.

Po polčasovej prestávke zabrali jeho spoluhráči, podarilo sa im vypojiť kľúčových hráčov súpera a dosť rýchlo sa podarilo dostať vedenie cez dvojcifernú hranicu. V záverečnej 10-minútovke vyhrávali hostia aj o 18 bodov, no napokon z toho bola veľká dráma. Žilina sa totiž nadýchla k veľkému obratu, 12 sekúnd pred koncom sa jej podarilo stiahnuť len na rozdiel jednej trojky.

 IMG 5304

„V druhej a tretej štvrtine sme hrali našu hru, ktorou sa prezentujeme v posledných zápasoch. Bola to z našej strany dobrá a kolektívna obrana, v útoku sme si posúvali loptu. Hrali sme múdro a vytvorili sme si veľký náskok. Na konci sme sa ale prestali koncentrovať a možno sme sa začali radovať už pred koncom. Dokázali sme však premeniť trestné hody a zvíťaziť. Veľká vďaka patrí našim fanúšikom, ktorí nás prišli do Žiliny podporiť,“ uviedol Jovanovič.

Prievidza tak nebude chýbať na Budiš Final Four Slovenskom pohári, ktorého je organizátorom. V semifinále na ňu čaká pravdepodobne jeden z favoritov na zisk trofeje Inter Bratislava. Pre zverencov trénera Krunoslava Krajnoviča ideálna príležitosť zlomiť dlhoročné čakanie na triumf nad bratislavským celkom.

„Toto víťazstvo má veľký význam, pretože naši fanúšikovia nás môžu prísť podporiť. Pre nás hráčov je to len ďalšia výhra, ale do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať,“ dodal na záver rozohrávač BC.

Highlighty zo zápasu Žilina - Prievidza:

Foto: Daniel Stehlík