Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Opäť rozuzlenie v záverečných sekundách a opäť chvíle pre legionárov. Iskre Svit sa podarilo vybojovať ďalší kľúčový triumf, tentoraz k tomu boli potrebné až dve predĺženia na palubovke Handlovej. „Podtatranci“ sa vďaka tomu striasli s veľkou pravdepodobnosťou konkurentov pod nimi a plne sa môžu sústrediť na vyššie méty v tabuľke.

Handlová sa po nedávnom dvojnásobnom posilnení pasovala do tímu, ktorý by mal po prestávke byť „čiernym koňom“ súťaže. Lenže ani príchod osvedčeného Milesa Bowmana jr. a skúseného rozohrávača Eugena Harrisa zatiaľ nepriniesol želaný efekt. Nič na tom v sobotu večer nezmenilo ani 17 trojok a ani všetkých 17 premenených trestných hodov. Nový kormidelník Tihomir Bujan tak zatiaľ „baníkom“ nepomohol k prerušeniu čakania na víťazstvo. Momentálne sa séria prehier natiahla už na šesť duelov, celok z Hornej Nitry má stále najhoršiu bilanciu doma a boj o čo najvýhodnejšiu pozíciu si poriadne skomplikoval.

„Prvá štvrtina bola z našej strany v poriadku. Horšie to bolo v druhej desaťminútovke, kde sme prestali hrať tímovo a súper si vytvoril aj dvojciferný náskok. V druhom polčase sme pridali energiu, hrali sme kolektívne a podarilo sa nám dostať sa do vedenia. Do konca zápasu sme ho však neudržali. V predĺžení to už bolo všetko o jednej lopte. V závere druhého nadstavenia sme viedli o jeden bod. Svit však premenil záverečný útok a bol teda v tomto zápase šťastnejším družstvom,“ povedal domáci kapitán Jankovič.

Už v predchádzajúcom stretnutí Carr zastúpil svojho absentujúceho krajana Jalena Nesbitta, rovnaký scenár sa teraz opakoval aj na Hornej Nitre. Američan nezliezol z palubovky ani na jedinú sekundu, bol napokon najlepším strelcom celého zápasu. Už tradične sa k nemu pridal skúsený Saša Avramovič, najlepší duel v bielo-modrom drese si zaknihoval Daqauise Andrews, ktorý sa postaral o víťaznú strelu. 

IMG 3839

„Vždy je úžasné vyhrať zápas po dvojitom predĺžení. Hrali sme výborne v obrane aj v útoku. Hrali sme tímový basketbal, vedeli sme sa zomknúť aj v ťažkých situáciách. V druhom polčase sme mali slabší obranný doskok, Handlová z toho ťažila, keď zaznamenávala veľa bodov z druhých šancí. Keby sme si lepšie strážili doskok pod naším košom, tak by sme mali v tomto zápase menej problémov,“ hovoril krídelník hostí Stanislav Baldovský.

Handlovej teraz neúprosne beží čas. Síce sa vystrebala z početnej zdravotnej maródky, ale momentálne je potrebné čo najrýchlejšie zapracovať nové tváre v tíme a zvyknúť si na režim nového kouča Tihomira Bujana.

„Potrebujeme čas. Je to proces, musíme sa zohrať. Keby sme boli s Bowmanom a Harrisom už dlhšie, tak si myslím, že by sme hrali lepšie. Každý post máme už však zdvojený, máme kvalitnú rotáciu. Čakám, že zápas od zápasu bude naša kvalita rásť. Blíži sa play off. Tam chceme ukázať, že Handlová bude tímom, ktorý sa nezľakne žiadneho súpera. Cieľ pred play off je jasný. Skončiť v tabuľke po základnej časti aspoň na siedmom mieste. Potom začne nová súťaž. Uvidíme ako to dopadne,“ dodal kapitán Handlovej. 

IMG 3935

Svit sa práve víťazstvom na Hornej Nitre striasol s veľkou pravdepodobnosťou tabuľkového suseda a nemusí sa tak zaoberať bojom o siedme, respektíve ôsme miesto. Zisk dvoch bodov ich naopak dostal do bitky o 2. - 6. priečku.

„Je to v našich rukách. Keď budeme hrať tak ako v Handlovej, tak máme šancu dostať sa v tabuľke vyššie. Cieľom je umiestnenie v prvej štvorke, aby sme vyraďovaciu časť začínali domácim zápasom. Nebude to ľahké, ale keď zahráme koncentrovane v útoku a v obrane, tak verím, že sa nám to podarí,“ uzavrel Baldovský.

Highlighty zo zápasu Handlová - Svit:

Foto: Lenka Molnárová