Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Boj o najlepšie umiestnenie v základnej časti SBL naberá na obrátkach, presvedčiť sa o tom mohli aj diváci na zápase Handlovej s Lučencom. Hostia mali na dosah skvelý obrat, ale v koncovke pomohla zlomiť čiernu sériu jedna z nedávnych posíl Baníka Miles Bowman jr. Po výsledku 75:73 tak zostali na radosť fanúšikov oba body na Hornej Nitre.

Domáci basketbalisti si pri tom sami skomplikovali cestu za dôležitým víťazstvom, pokojne mohli totiž dokráčať k dvom bodom systémom štart-cieľ. Už v prvej štvrtine si zverenci trénera Tihomira Bujana vybudovali dvojciferný náskok, s malými odchýlkami ho držali až do 34. minúte.

„Veľmi intenzívny zápas. Končene sme našli spôsob, ako zakončiť stretnutie víťazne. Kľúčom bolo, že sme si dávali loptu dovnútra a nútili sme ich veľkých hráčov k tomu, aby vychádzali z pick and rollu. Keď sme stratili vedenie na konci zápasu, tak sme zostali koncentrovaní a zakončili duel správnym spôsobom. Som šťastný, že mi moji spoluhráči pri poslednej strele verili,“ vyjadril sa po zápase hráč Handlovej Miles Bowman jr.

Oba celky potrebujú body ako soľ, keďže okrem už istého víťaza základnej časti, nie je na ostatných priečkach ešte o ničom rozhodnuté. Podľa toho vyzeral aj zápas, tímy sa bili o každú loptu, celkovo nepadlo nejako veľa bodov.

„Bol to podľa mňa taký pravý play off zápas, hralo sa tvrdo na oboch stranách. Handlová síce vyhrala, gratulujem im k tomu, ale v závere sme mohli zvíťaziť aj my. Šťastie sa v koncovke možno priklonilo na ich stranu, ale nemyslím si, že to rozhodlo. Druhá štvrtina bola vyrovnaná, tretiu a štvrtú sme vyhrali my. V tomto smere mrzí prvá štvrtina. Nemali sme pokoj, hrali sme príliš zbrklo. Či sme hrali rýchlo alebo pomaly, tak nemalo to nejakú hlavu a pätu. V správnej chvíli sme sa nevedeli na palubovke v obrane a v útoku naladiť. Handlová to využila, má skúsený a dobrý tím. To bol dôvod toho, prečo sme prehrávali dvojciferným rozdielom,“ povedal k úvodným minútam rozohrávač Lučenca Nenad Miloševič.

IMG 4198

„Novohradčania“ predviedli v záverečnej štvrtine vynikajúci návrat, dvakrát v záverečnej dvojminútovke viedli dokonca o jeden bod a mali tak na dosah skvelý obrat. „Začali sme hrať zodpovedne na oboch stranách ihriska a využívať naše silné stránky. Hrali sme presne to, čo my chceme. Keď hráme týmto spôsobom, dokázali sme to aj doma proti Interu, tak dokážeme dostať súpera pod 70 bodov. Za prehrou treba hľadať viac dôvodov, pozitívom však bolo, že sme sa nevzdali a bojovali sme. Máme na to svoju kvalitu a predpoklady,“ pokračoval Miloševič.

V nervydrásajúcej koncovke si zobral na plecia zodpovednosť Bowman. Líder mnohých štatistických ukazovateľov a donedávna aj hráč Komárna, predviedol naplno svoje umenie, pre ktorého bola o neho bitka medzi konkurenčnými klubmi. Najskôr premenil 44 sekúnd pred koncom pokus za dva body, aby následne jeho jeden úspešný trestný hod mal cenu zlata.

IMG 4208

„Potešilo ma, že som mal loptu vo svojich rukách. Som rád, že mi spoluhráči pri poslednej strele dôverovali. Loptu som si žiadal, trénerovi som povedal, že to zoberiem na seba, aby sme vyhrali zápas. Ďakujem Bohu, že to vyšlo,“ uviedol krídelník MBK k záverečným momentom.

Lučenec tak nenadviazal na víťazstvo z televízneho zápasu nad Interom, strata bodov ich môže mrzieť o to viac, keďže Svit, Žilina a Prievidza prehrali tiež, ale druhé Levice naopak zvíťazili. „Mohli sme byť o dva kroky bližšie k prvej štvorke, čo sa nám však nepodarilo. Sú pred nami tri zápasy doma, jeden vonku. Verím, že nám tam podarí dostať a získame výhodu domáceho prostredia. V Lučenci je domáce prostredie veľmi silné. Play off je úplne iný svet, hrá sa úplne odlišný basketbal,“ zamyslel sa „Nešo“.

IMG 4240

Handlovčania sa tak po takmer dvoch mesiacoch konečne dočkali triumfu, ktorým sa mierne odpútali od deviateho Komárna. Boj o siedmu priečku však zostáva úplne otvorený, pretože Spišiaci v sobotu tiež zaknihovali výhru. „Bolo to pre nás veľmi dôležité, ako aj pre klub. Play off je už za dverami, musíme zladiť našu chémiu. Tento zápas nám k tomu pomohol,“ uzatvoril hodnotenie zápasu Bowman.

Highlighty zo zápasu Handlová - Lučenec:

Foto: Lenka Molnárová