• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V šiestom kole Eurovia SBL bolo na čo pozerať v každom zápase, preto náš výber nebol rozhodne jednoduchý, ale nakoniec sme našli favoritov na ocenenia.

Osobnosť kola

V mimoriadne útočnom stretnutí medzi Prievidzou a Levicami nás zaujalo niekoľko hráčov, ale hlavnú cenu za toto kolo si odnáša domáci rozohrávač Jaytornah Wisseh. Wisseh sa dostáva do starých koľají, aké sme mohli u neho vidieť v uplynulej sezóne. Proti Patriotom si pripísal na svoje konto 29 bodov, 13 asistencií, 3 doskoky a 4 zisky, vďaka čomu sa stal Osobnosťou 6. kola. Veľmi zdatným súperom mu bol v tejto kategórii jeho zápasový súper Nemanja Miljković z Levíc, ktorý síce so svojim tímom nezvíťazil, ale 28 bodov a 11 doskokov tiež nie je na zahodenie. Tretím kandidátom bol košický Reginald Keely, autor 22 bodov a 10 doskokov.

 

Slovenský hráč kola

Interisti zakončili svoj východniarsky trip úspešne, proti Spišiakom sa zaskvel svojim výkonom Andrej Kuffa. Z poľa premenil všetko a na hladkom víťazstve mal svoj príspevok v podobe 21 bodov, 9 doskokov a 2 ziskov. Ani úradujúci majster z Komárna nezaváhal, proti Karlovke ho tradične potiahol Roman Vido, ktorý si pripísal 18 bodov, 5 doskokov, 3 zisky a 2 bloky. V levickom drese nesklamal Milan Žiak, proti Prievidzi zaznamenal 27 bodov, 4 doskoky, 6 asistencií, mrzieť ho však môže až 9 stratených lôpt.

 

Šiesty hráč kola

Aj v tejto kategórii sa pristavíme pri zápase Prievidza vs. Levice, kde bola celá plejáda individuálnych výkonov. Z lavičky sa tentoraz najlepšie prezentoval prievidzský krídelník Marko Batina, na víťazstve baníkov sa podieľal 22 bodmi a 2 doskokmi. Na Spiši sa stretol so svojimi bývalymi spoluhráčmi, ale v zápase ich rozhodne nešetril. Goran Bulatovič odprezentoval svoje kvality v zápase 13 bodmi, 6 doskokmi a 2 asistenciami, to všetko pri 100% úspešnosti streľby. Dobré výkony v drese Košíc začína odvádzať aj Maurizio Galata, proti Nitre z toho bolo 9 bodov a 4 doskoky.

 

Strelec kola

Najlepším strelcom bol 29-bodový Wisseh, o bod menej si na levickej strane pripísal Nemanja Miljković a bodov 27 nazbierala v tomto kole dvojice Milan Žiak a Filip Simič z Nitry.

 

Najlepšia päťka kola

Rozohrávku by sme v tomto kole zvereli prievidzskému Wissehovi, ktorému by na krídlach vypomáhali Kuffa s Vidom a pod košom by svoju hru predvádzala dvojica Miljković a Keely.