• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zo strany Handlovej a Svitu mal ich vzájomný zápas rozhodne náboj. Oba celky si prešli koronavírusom, na jednej a druhej strane bola chuť zvíťaziť. Dva body napokon zostali doma, „baníci“ využili oslabenia na strane súpera, po výsledku 78:72 už nie sú v tabuľke poslední a zároveň ukončili trojzápasové čakanie na úspech.

Duel na hornej Nitre mal množstvo mikropríbehov. „Podtatranci“ pricestovali bez svojho trénera Rudolfa Juga, jednozápasovú stopku si muselo odstáť americké duo Daquaise Andrews a Dominic Green, prvýkrát v sezóne sa dostal do akcie Stanislav Baldovský a nečakane v základe nastúpil mladý 19-ročný rozohrávač Samuel Horváth.

„Pre mňa to bola samozrejme skúška. Pri pánovi Rudolfovi Jugovi som sa toho za čas, ktorý sme spolu pri tíme, dosť naučil. Bolo to špecifické. Sám som čakal ako to dopadne. Prehra o 6 bodov, hlavy dáme hore, ideme ďalej. Už v sobotu hostíme lídra tabuľky zo Spišskej Novej Vsi. Verím, že hra sa nám trochu skonsoliduje. Na rozohrávke už môže nastúpiť Andrews, to by nám mohlo pomôcť,“ povedal po zápase asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Handlová sa chcela revanšovať svojim priaznivcom za predchádzajúce zápasy a konečne sa odlepiť z dna tabuľky. Tím okolo trénera Danila Rakočeviča si ako prvý prešiel karanténou, mal tak najviac času na tréningy.

image005

„Súper nemal čo stratiť. Boli oslabení o Daquaisea Andrewsa a Dominica Greena. Boli na tom podobne ako my, mali hráčov po koronavírusovom ochorení. Fanúšikovia očakávali, že tento zápas kvôli oslabeniu hostí vyhráme. Takéto stretnutia sa hrajú ťažko. Začali sme zle, boli sme málo sústredení. Neskôr sme sa zlepšili, zrýchlili sme hru, padli nám nejaké strely a už sme hrali pokojnejšie. V závere už oba tímy bojovali s chýbajúcimi silami. Zvládli sme to a vyhrali pre nás veľmi dôležitý zápas,“ prezradil rozohrávač MBK Goran Bulatovič.

Vynútená prestávka a vypadnutie zo zápasového rytmu, sa podpísala na oboch aktéroch. Obaja tréneri sa snažili rotovať čo najvyšší počet hráčov, no nasadenie a ochota bojovať o víťazstvo bola badateľná od všetkých. Handlovčania viedli po takmer celý čas, akurát v koncovke dovolili súperovi pomýšľať na obrat. Mnohí mali určite deja vu, keďže naposledy vyhral na hornej Nitre Svit.

image003

„Karanténa zápas ovplyvnila, ale nevyhovárame sa na to, Handlová bola na tom podobne ako my. Keď sme sa už mohli na súpera dotiahnuť, tak sme urobili zbytočné chyby, po ktorých sme inkasovali ľahké koše. My sme mnohé dobré pozície nepremenili. Zápas bol však aj tak vyrovnaný až do konca. Záver lepšie zvládli domáci hráči. Musíme popracovať na kolektívnej obrane. Ak sa zlepší, budeme mať viac možností na jednoduché koše. Samozrejme, chýbali nám Andrews a Green. Chlapci bojovali aj s ich neúčasťou, aj s chýbajúcimi silami. Z niektorých chýb sa musíme do ďalšieho zápasu poučiť,“ vyjadril sa Ištvánik.

Domáci sa mohli spoľahnúť na služby solídne hrajúceho Mareka Jašša, Aleksandara Zečeviča a nemožno opomenúť už tradičnú oporu - Gorana Bulatoviča. Skúsenému playmakerovi svietilo v štatistikách 20 bodov, 12 asistencií, 8 plusových faulov a 5 doskokov.

image012

„Po prekonaní koronavírusu to bol pre mňa veľmi náročný zápas. V niektorých momentoch som sa cítil zle, nemohol som sa poriadne nadýchnuť. Všetci sme mali problémy sa opäť adaptovať do zápasového rytmu. Prestávka a choroba nás veľmi ovplyvnila. Bolo vidieť aj na hráčoch súpera, že sú mimo nejakej zápasovej formy. Dúfam, že to čoskoro prejde, dostaneme sa do normálneho rytmu a potom aj tie zápasy budú lepšie vyzerať. Mojich 20 bodov napriek nie ideálnemu zdravotnému stavu, je asi výsledkom nejakej mojej skúsenosti. Viem kedy pridať, kedy si ušetriť sily. Keby som bol mladší, asi by som nevedel hrať tak trochu hospodárne. Padli mi nejaké strely, som rád, že sme napokon vyhrali,“ dodal na záver „Buli“.

Highlighty zo zápasu Handlová - Svit:

Foto: Lenka Molnárová