Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

To najlepšie na záver, tak možno pokojne charakterizovať duel Spišských Rytierov s Lučencom, ktorý uzatváral program 26. kola SBL. Skvelá basketbalová bitka, v ktorej nebola núdza o dianie až do poslednej minúty. Víťaz mohol byť napokon len jeden, po výsledku 91:87 zaznamenali „Novovešťania“ ďalší dôležitý triumf do svojej zbierky.

Spišiaci bojujú s „pelikánmi“ o druhé miesto v tabuľke, no oba celky nie sú ďaleko ani od pozície lídra. Podľa toho vyzeralo aj dianie na palubovke, časté striedanie vedenia a nik si nedokázal vytvoriť väčší ako 9-bodový trhák.

„Celkovo som cítil, že to bol skvelý duel. Oba tímy od začiatku do konca tvrdo bojovali. Očakával som, že to bude intenzívne. Také sú však momentálne všetky stretnutia, keďže v tejto lige môže každý zdolať každého a môže sa to udiať kedykoľvek,“ uviedol k zápasu hosťujúci Roydell Brown.

Veľmi vyrovnaný je aj pohľad do štatistík, podľa toho je jasné, že o víťazovi stretnutia rozhodovali drobné detaily. Kým v prvom polčase mali viac navrch Spišiaci, tak hlavne druhá a tretia štvrtina bola v réžii Lučenčanov. Už keď sa viackrát zdalo, že prišiel z jednej alebo druhej strany rozhodujúci úder, tak na to prišla aj adekvátna odpoveď.

12 

„Vyhrali sme a som rád, lebo to bol ťažký zápas. Myslím si, že ešte nehráme taký basketbal, aký si predstavujeme, ale tvrdo pracujeme na tom, aby sme sa k tomu približovali. Pokiaľ sme sa koncentrovali a plnili pokyny, na ktorých sme sa dohodli, tak sa hralo ľahko. Podľa mňa nám však často padala koncentrácia,“ prezradil svoj pohľad na stretnutie domáci Tomáš Mrviš.

Na strane Spišiakov bolo cítiť, že víťazstvo nad Svitom im mentálne pomohlo. V lučeneckom kolektíve bolo badať čerstvejší vietor v ich hre, za ktorým možno hľadať napríklad „obrodenie“ Roydella Browna, respektíve príchod dvoch posíl - DeAngela Isbyho a Patricka Šimona. „Pelikáni“ neboli ďaleko dokonca od víťazného obratu, ale v samotnej koncovke nevyužili možnosť na vyrovnanie a tiež posledná strela mala ďaleko od ideálu.

17

„Rozhodli jednoduché chyby, ktoré sme urobili v závere zápasu. Potrebujeme momentálne ešte trochu času, aby sme sa zohrali s novými hráčmi, zoznámili sa s našim systémom a všetko tak zapadlo do seba. Naskočili do rozbehnutého vlaku, čo nie je jednoduché, ale keď sa do toho dostanú, tak to bude dobré,“ myslí si Brown.

Rytieri zvládli náročnú koncovku a v krátkom čase si pripísali na svoje konto ďalší cenný úspech. Práve Lučencu sa opäť mierne vzdialili v boji o druhé miesto, čo im umožňuje sa plne sústrediť na súboj o čelo súťaže. Opäť to herne začína vyzerať tak, ako v podaní zverencov trénera Tea Hojča pred korona prestávkou. „Dôležitá výhra, aj keď to nebol ideálny výkon, ale mali by sme si túto výhru vážiť,“ dodal na záver Mrviš.

Highlighty zo zápasu Rytieri - Lučenec:

Foto: Barbora Klorusová