• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ako to už býva zvykom, v našej lige sa dva totožné zápasy neodohrajú. Presne to bol aj prípad stretnutia Prievidze so Svitom. Kým prednedávnom celkom jasne zvíťazili domáci, tak teraz sa karta otočila. „Medvede“ totiž konečne zabrali aj vonku, po výhre 97:71 sa vzdialili svojim rivalom.

Na začiatku však nič nenasvedčovalo tomu, že by mohol byť v Niké aréne z toho taký jednoznačný výsledok. Domáci začali vynikajúco, nezastaviteľný Dragan Bjeletič sa postaral v úvodnej štvrtine o 22 z celkových 26 bodov tímu. V ďalšom priebehu však prebrali taktovku nad dianím na palubovke hostia.

„Mali sme dobrú prvú štvrtinu. Myslel som si, že ako tím z nej vyťažíme, ale v druhom polčase nám chýbala energia, aby sme dobre zakončili zápas. To Svit využil. Začali sme mäkko, s nedostatočnou energiou. V krátkom čase sme odohrali mnoho zápasov, čo nie je špeciálne po karanténe jednoduché, ale to určite nie je ospravedlnenie. Nevyzeralo to určite ako v predchádzajúcom stretnutí so Svitom,“ povedal k zápasu Blejetič.

Róbertovi Ištvánikovi síce ešte stále chýbal pre zranenie kolena Dominic Green, ale dokonale ho zastúpili viacerí hráči. Od druhej štvrtiny spustili na súpera ofenzívnu kanonádu, ktorej výsledkom bolo, že 6 hráči mali na svojom konte dvojciferný počet bodov. Špeciálne sa vydaril duel bývalému hráčovi Prievidze Jakubovi Mokráňovi, podobne ako v príprave, sa vytiahol proti tímu, v ktorom dlhé roky pôsobil.

IMG 8233 

„Ako sme si hovorili pred zápasom, že musíme dať do toho všetko - energiu, silnú obranu a potom všetko príde. Nadviazali sme na zápas s Lučencom, kde sme bojovali o víťazstvo, trochu nám tieto veci však chýbali. Dobrá obrana vždy rozhodne zápas. Bol to s Prievidzou úplne iný duel, v ktorom sme ukázali, že môžeme vyhrávať aj vonku. Dúfam, že to nie je koniec,“ uviedol rozohrávač Svitu Saša Avramovič.

Prievidžania sa síce v tretej štvrtine dokázali vrátiť a vyrovnať, ale od toho momentu to opäť prebral do svojej moci súper. Zverenci trénera Maroša Helmecyho tak z pohľadu konečného výsledku predviedli najhorší výkon od návratu na palubovky po korona prestávke.

„Mrzí nás to, že sme toto stretnutie nevyhrali, pretože hráme v tejto chvíli dobre. Ako to však býva v každom športe, tak vždy sú v ňom výhry a tiež aj prehry,“ vyhlásil Bjeletič.

IMG 7800 

Dôležité dva body si odnášal Svit, pre ktorého to bolo len druhé tohtosezónne víťazstvo u súpera. Vďaka tomu si urobil mierny náskok práve pred Prievidzou a tiež Interom Bratislava, zároveň však znížili stratu na tretie a druhé miesto, ktoré okupuje Lučenec, respektíve Levice.

„Všetci vieme, že doma hráme veľmi dobre, ale ukázali sme, že vieme hrať aj vonku. Tréner nás dobre namotivoval. Chcel by som ešte raz zagratulovať každému jednému za výkon, lebo len tvrdou môžeme niečo urobiť,“ dodal na záver Avramovič.

Highlighty zo zápasu Prievidza - Svit:

Foto: Ladislav Szibilla/BC Prievidza