Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Basketbal, ktorý predvádza Inter Bratislava pod taktovkou Olega Meleščenka neprestáva verejnosť v pozitívnom duchu udivovať. Aktuálne najdlhšiu víťaznu sériu a pokračujúcu domácu neporaziteľnosť pod skúseným ruským koučom nenarušili ani Levice. Ich návrat po vynútenej prestávke nebol ideálny, na Pasienkoch zostali oba body po výsledku 76:61.

Hostia hrozili najmä v prvom polčase, keď v ňom viedli o 8 bodov, ale napokon domáci ešte do prestávky prebrali taktovku do svojich rúk. Po prestávke bez výraznejších problémov navýšili svoj náskok cez dvojcifernú hodnotu a do konca nepripustili väčšiu drámu. Patrioti sa vrátili do zápasového diania po viac ako troch týždňoch. V karanténe ešte zostal tréner Patriotov Michal Madzin, tím tak viedol jeho asistent Ladislav Lutovský.

„Bolo náročné hrať po hernej prestávke proti tímu, ktorý je rozbehnutý ako Inter. Z posledných 11 zápasov vyhrali 9, takže dokazujú vynikajúcu formu. V niektorých úsekoch zápasu sme zahrali nad moje očakávania. Očakával som, že budeme mať väčšie problémy pri návrate do zápasového diania. Duel sme začali s energiou, darilo sa nám dodržiavať to, na čom sme sa dohodli. V ďalšom priebehu stretnutia nás už trochu opúšťali sily, brali sme aj ťažké strely, strácali sme lopty. Ale napriek niektorým chybám si myslím, že sme zahrali to, na čo sme po trojtýždňovom výpadku tréningov mali,“ hodnotil Lutovský.

Inter vyhral v piatom zápase za sebou a je mužstvom s najlepšou formou v súťaži. Už tradične zabrala hlavne základná päťka, konkrétne klasické kvarteto lídrov - Arnas Beručka, Lautaro Lopez, Michael Fusek a Richard Körner. V zápase s Levicami svoju aktuálnu dominanciu potvrdil. Súboj sa rozhodol v druhom polčase, keď domáci ušli svojmu súperovi zo stavu 47:43 až na 64:45.

IMG 1409 

„Zápas s Levicami sme brali veľmi vážne, aj napriek ich tréningovému výpadku. Úvod duelu nám však nevyšiel, potom sme sa skoncentrovali. Zlepšili sme obranu, padli nám nejaké trojky a rozumne sme si náskok udržiavali. Levice majú svoju kvalitu, odohrali solídny zápas, keď zoberieme do úvahy ich tréningový výpadok,“ povedal domáci krídelník Jaroslav Musil.

Levice boli piatym družstvom v lige, ktoré si muselo dať vynútenú prestávku kvôli koronavírusu. Návrat po podobných patáliách býva náročný, svoje o tom by mohla hovoriť Spišská Nová Ves, Svit alebo Handlová.

 IMG 1934

„Bolo cítiť, že postupne sme strácali energiu, nešlo nám to tak, ako na začiatku duelu. Niektorí hráči mali za sebou 2 tréningy v priebehu troch týždňov. To sa oklamať nedá. A ešte proti nám hral súper s najlepšou formou v súťaži. My sme v príprave na tento zápas improvizovali. Záťaž hráčom po chorobe sme sa snažili dávkovať primerane. V zápase sme urobili čo sa dalo, na viac to tentoraz nestačilo,“ hodnotil Lutovský.

Inter už nezadržateľne klope na dvere najlepšej trojky. Mladé družstvo pod Meleščenkom jednoznačne ožilo, o čom svedčí nielen jeho aktuálna forma, ale aj všeobecne jeho herný prejav. To, čo sa zdalo možno v novembri ako nie príliš reálna vec, je odrazu realitou. Bratislavský celok sa opäť radí k najlepším.

 IMG 2514

„Ideme od zápasu k zápasu. Liga je veľmi vyrovnaná. Zaradili sme sa do prvej štvorky mužstiev. Na rozdiel od niektorých iných tímov, máme iba dvoch legionárov, máme veľmi mladé mužstvo. Keď budeme hrať tak ako doteraz a tímovo, tak to môžeme dotiahnuť ďaleko,“ uzavrel Musil.

Highlighty zo zápasu Inter - Patrioti:

Foto: Vladimír Dorňák