• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nemalá pozornosť sa v 11. kole sústredila aj na duel Prievidze a Košíc, v ktorom sa bojovalo o to, kto bude aj naďalej na čele. Scenár tohto zápasu bol však až prekvapivo jasný.

Píše sa 7. október, na programe je druhé kolo a Košice čaká premiéra pred domácim publikom práve proti vicemajstrovi. Euforická nálada u fanúšikov sa prenáša aj na palubovku, košické býky dosahujú prvé dôležité víťazstvo sezóny, minuloročného strieborného medailistu porážajú 68:62. V jedenástom kole sa opäť tieto dva tímy stretávajú, tentoraz je dejiskom zápasu prievidzská Niké Aréna a početná fanúšikovská enkláva tentoraz poháňa tím Miljana Čuroviča v súboji o čelo tabuľky. Hostia z východu začali lepšie, ale potom prišiel tvrdý úder v podobe 16-bodovej šnúry Prievidze. Jednoducho sme nastúpili na zápas nekoncentrovaní a nehrali sme žiadnu, ale žiadnu obranu. Oni to využili vo svoj prospech a tým pádom skončila prvá štvrtina 30:10,“ nešetril kritikou na výkon tímu hosťujúci Stanislav Baldovský. Pred zverencami Štefana Sviteka tak stála v ďalšom priebehu zápasu neľahká úloha, stiahnuť vysoké manko a pokúsiť sa zabojovať o zisk dvoch bodov. „Určite, bolo to náročné a ťažké, keď už sme prehrávali o 20 bodov. Kebyže hráme od začiatku tvrdo a celých 40 minút, nielen dve štvrtiny, v ktorých sme vyhrali, tak sme kľudne mohli pomýšľať nad víťazstvom aj na prievidzskej palubovke,“ pokračovalo v hodnotení zápasu košické krídlo. Nováčik sa síce snažil, ale rozdiel viac ako 5 bodov sa nedokázal dostať, nakoniec súperovi podľahol o 14 bodov. Čo ukázal podľa „Baldyho“ duel proti Prievidzi? „Ukázal, že sme nehrali dobre v obrane i v útoku a nehrali sme ako jeden tím!“

Na víťaznej strane sa razom vytratili spomienky na zápas s Komárnom, ktorí Prievidžania nezvládli. Proti Košiciam nenechali nič na náhodu, od úvodu hrali svoju hru a diktovali tempo zápasu. K priebehu zápasu sa aj vyjadril Mike Rostampour: „Ak hráte proti dobrému tímu, tak musíte hrať celých 40 minút. Aj keď sme mali dobrý vstup do zápasu, tak sme vedeli, že musíme udržať našu hru, keď chceme zvíťaziť. Darilo sa nám, chalani dali dôležité strely, jeden druhému sme verili. Každé víťazstvo si užívame, špeciálne pred najlepšími fanúšikmi v lige.“ Prievidzu teraz čaká krátka prestávka v SBL, na programe sú počas tohto týždňa dva zápasy v Alpsko-adriatickej lige. Najskôr sa predstavia na palubovke chorvátskeho Záhrebu a vo štvrtok doma privítajú rakúsky Klosterneuburg.

FOTO: SAMUEL ALEXANDER PETRÁŠ