• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Viac ako 8 rokov trvá séria levických neúspechov v Prievidzi. Patrioti mohli túto kliatbu ukončiť v 36. kole Niké SBL, ale druhýkrát v aktuálnom ročníku ich „zarezal“ ich bývalý hráč. Slovinský snajper Miha Vašl sa opäť stal mužom momentu, po výsledku 73:67 výrazne priblížil svoj tím k účasti v tohtoročnom play off.

Záverečný duel sobotňajšieho basketbalového maratónu bol mimoriadne zaujímavý, žiaden tím nedokázal odskočiť na viac ako 8-bodový rozdiel. Úvod patril domácim hráčom, ale postupne sa do vedenia dostali hostia. Chcenie bolo z oboch strán obrovské, čo sa ukázalo aj na dramatickej koncovke.

„Zápas sme v útoku a obrane otvorili agresívne. V druhej a tretej štvrtine sme mali drobné problémy, ale na konci sme zabojovali a z päťbodového manka sme sa vrátili do zápasu. Máme teraz o dve víťazstva viac ako Handlová, čiže to bolo pre nás dôležité stretnutie. Nemáme však čas oslavovať, v pondelok cestujeme do Levíc. Vieme, že doma sa im darí, ale chceme tam ukázať zlepšený výkon, ako tomu bolo v predchádzajúcich dvoch meraniach síl tam,“ vyjadril sa po zápase Vašl.

Líder Niké SBL pricestoval bez zraneného Davida Abrháma, no aj napriek tomu bol v hre o víťazstvo do 37. minúty. Vtedy poslal Henri Wade-Chatman svoj tím do vedenia 67:66, ale ako sa neskôr ukázalo, boli to posledné body Patriotov v zápase.

DSC 5796

„Sme v oklieštenej zostave a vyzeralo to tak, ako to vyzeralo. Mali sme šancu vyhrať, v poslednej štvrtine to bol vyrovnaný zápas, mohlo to ísť oboma smermi. Prievidza tam trafila niektoré strely, nám nepadli a tak to aj skončilo. Rozhodlo možno trochu šťastia, ale to praje pripraveným, ako sa hovorí. Myslím si, že Prievidza si to zaslúžila. Hrala dobre. My sme si mali vybudovať väčší náskok a nech sa to proste neťahá do posledných minút, ako je to v našich posledných zápasoch. Berie nám to viac energie, každý zápas sa nedá vyhrať o bod,“ zhodnotil záverečné momenty pivot Levíc Boris Bojanovský.

Ex-Levičan Vašl nemal nejako strelecky oslnivý večer, ale druhýkrát v aktuálnom ročníku mu v správnom momente padla proti bývalému tímu správna strela. Tá naštartovala Prievidzu k 7-bodovej šnúre, ktorá napokon znamenala obrat a radosť na konci.

„Myslím si, že bolo dôležité, že nám súper nedokázal výraznejšie bodovo odskočiť. To bolo kľúčom k tomu, že sme až do konca stretnutia bojovali. Rozhodli asi niektoré dobré rozhodnutia v obrane, kde sme ich dokázali zastaviť. Nepustili sme ich k otvoreným trojkám. Vedeli sme, že máme na nich,“ vyhlásil Vašl.

DSC 5657

Pre Patriotov to nebol z pohľadu konečných výsledkov ideálny týždeň. Tri prehry po sebe v nahustenom programe a vo väčšine prípadov po dramatických záveroch. A nový týždeň odštartujú ďalšou konfrontáciou s Prievidzou.

„Už prvý zápas v tejto sezóne sme tu prehrali v posledných sekundách, keď Miha Vašl premenil vtedy trojku. Druhýkrát po sebe sme tu v Prievidzi takto prehrali, dajme tomu v poslednej minúte. V nedeľu musíme pozrieť video, lebo určite tam bude čo pozerať a v pondelok s nimi hráme opäť. Dúfam, že po taktickej stránke to uhráme lepšie a zvíťazíme,“ dodal na záver Bojanovský.

Highlighty zo zápasu Prievidza - Patrioti:

Foto: Lukáš Droppan