Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Základnú časť Niké SBL čaká záverečný týždeň a na horných poschodiach tabuľky ešte nie je nič vyriešené. To platí aj o tom, kto bude na 3. mieste. O túto priečku bojujú Svit s Interom Bratislava. „Medvede“ si v 41. kole pomohli, keď zdolali svojho tabuľkového suseda celkom jasne 87:71.

Duel pod Tatrami bol dlho vyrovnaný. V tretej štvrtine svietil na ukazovateli skóre stav 50:50, ale na jej konci už domáci viedli o 12 bodov. To boli rozhodujúce momenty zápasu. Zaujímavosťou duelu boli len dva body najlepšieho strelca Svitu v tejto sezóne De'Seana Parsonsa. Dôstojne ho zastúpil z lavičky 23-bodový Saša Avramovič. V Iskra aréne zaujalo aj rekordných 21 doskokov v podaní pivota „žlto-čiernych“ Michaela Fuseka.

„Zápasový plán sme viac-menej plnili aj v prvom polčase. Dohodli sme sa na tom, že musíme ukázať aj nejakú poriadnu obrannú hru. V tretej štvrtine sme zaznamenali body aj zo strát súpera, čo nám veľmi pomohlo. Zahrali sme naozaj dobre, využili sme našu rotáciu, výsledkom bola výhra. Ukázali sme, že kvalitná obrana vedie k víťazstvám. Pre tím je dobre, že sa to podarilo, lebo v play off bude obrana ešte dôležitejšia ako v základnej časti,“ povedal domáci tréner Róbert Ištvánik.

Po dvoch domácich výhrach Inter vonku opäť prehral. Je to už štvrtá prehra Bratislavčanov na palubovkách súperov za sebou. Boj o tretie miesto však majú naďalej vo svojich rukách. Dokonca môžu pomýšľať aj na druhú priečku, viac v tomto smere prezradia už najbližšie duely.

DSC 84

„V tretej štvrtine sme sa rozsypali ako domček z kariet. Nedodržali sme herný plán, nepodržali nás lídri, ani v obrane, ani v útoku. V štatistikách to tak nevyzerá, ale tie neukazujú všetko. Nehrali sme tímovo, nedarilo sa nám a potom sme začali hrať individuálne. Môžem však pochváliť našich mladých hráčov, tí pekne bojovali. Naši lídri ale sklamali,“ hovoril tréner Interu Oleg Meleščenko.

Svit odohrá v základnej časti súťaže už len dva zápasy. V stredu na Interi a v sobotu v Leviciach. Všetko je pred nimi otvorené, no cieľ je jasný - mať výhodu domáceho prostredia v prvom kole play off.

„Chceme zostať v prvej štvorke po základnej časti, aby sme začali play off doma. Liga je extrémne vyrovnaná, môže sa stať všeličo. Každý má šancu. My musíme byť pripravení na rôznych súperov, nič nemôžeme podceniť. Ak zlepšíme hru v obrane a budeme hrať tak, ako proti Interu, tak môžeme dosiahnuť dobré výsledky,“ dodal Ištvánik.

DSC 12

Interu po výbornej časti sezóny, keď vyhral aj 7 zápasov za sebou, akoby dochádza dych. Bratislavský tím podáva po vynútenej prestávke výkony ako na hojdačke. Tímu chýba potrebná energia a nejaký moment prekvapenia. Súperi už vedia lepšie vypojiť lídrov tímu Lautara Lopeza a Arnasa Beručku.

„Ideme dopredu, bojujeme ďalej. Je pravda, že nie sme v najlepšej fáze v sezóne, všetko sa môže opäť zmeniť. Musíme sa sústrediť na každý ďalší zápas. Na play off ešte nemyslíme, potrebujeme sa stále zlepšovať,“ uzavrel Meleščenko.

Highlighty zo zápasu Svit - Inter:

Foto: Daniel Faix