Vytlačiť
Kategória: Návraty k zápasom

Ako to v poslednej dobe býva zvykom, Inter hrá s Lučencom vyrovnané bitky, čo sa prenieslo aj do play off. Úvodný zápas série rozhodla podľa predpokladov koncovka, v ktorej „žlto-čierni“ zastavili ofenzívne zbrane „pelikánov“. Po výsledku 85:75 je bratislavský celok len krok od postupu do semifinále.

Séria hraná na dve víťazstvá, to znamená, že od prvej minúty sa pôjde na „krv“. To sa v Eurovia aréne aj dialo. Hostia mali pomalší rozbeh, ale rýchlo zrovnali krok s domácim tímom. Dlhú dobu sa nik nevedel výraznejšie od svojho rivala odpútať.

„Myslím si, že do zápasu sme vstúpili dobre a agresívne. V tretej štvrtine sme urobili veľa chýb, súper sa na nás dotiahol a dokonca sa dostal do vedenia. Ťažkými, ale dobrými strelami sme otočili zápas a dotiahli ho do víťazného konca,“ vyjadril sa po výhre domáci hráč Timotej Malovec.

Lučenec bol pripravený zlomiť tohtoročnú bilanciu na Pasienkoch, na palubovke Interu sa im nepodarilo ešte v tejto sezóne uspieť. Opäť raz k tomu boli blízko a opäť raz to nevyšlo v koncovke.

„Neprekvapili nás ničím, v podstate hrali rovnako, ako v predchádzajúcich stretnutiach proti nám. Každý pozná svoju rolu, čo má hrať, čiže v tomto smere nič nové. Určite bolo cítiť vyššie nasadenie na tímoch, keď už sme v play off. Obaja chceme postúpiť do semifinále, čiže chuť po víťazstve je veľká. Po celý čas bojovali oba tímy o víťazstvo. Na konci sme urobili niekoľko strát, ktoré sa ukázali ako rozhodujúce. Koncentrácia bola jeden z faktorov konečného výsledku. Musíme sa pripraviť na ďalší zápas,“ uviedol hosťujúci Roydell Brown.

IMG 7476 

Všetko sa začalo podľa očakávania rozhodovať v záverečnej časti. Zverenci trénera Petra Jankoviča zmazali nie príliš veľký bodový deficit, 4 a pol minúty pred koncom dokonca vyhrávali 74:71. To však nik netušil, že to boli aj posledné body Lučenca z hry. Inter totiž ukážkovo odzbrojil ich ofenzívnu silu a bodovým úsekom 14:1 zvrátil duel na svoju stranu.

„Zdá sa mi, že sme urobili zlé rotácie, lopta sa dostala dvakrát na voľnú trojku, súper to dal a dostal sa do vedenia. Lautaro Lopez dal ťažkú trojku, to nás nabudilo. Potom prišli dva dobré útoky, z ktorých sme skórovali. Tam sa to asi zlomilo,“ opísal Malovec obrat svojho tímu.

Legionárska dvojička Lautaro Lopez a Arnas Beručka sa vo veľkej miere postarala o to, že prvý bod má Inter a je teda už len krok od semifinále. Po domácej výhre sa tak posunul tlak na stranu Lučenca.

 IMG 7004

„Sme radi, že sme urobili prvý krok. Teraz ideme do Lučenca, kde to chceme potvrdiť. Rozhodujúca tam bude obrana, Lučenec hrá doma, je to mierna výhoda. Chceme ich udržať na menší počet bodov a posúvať si loptu v útoku,“ vyhlásil Malovec.

Teraz alebo nikdy, s tým pôjdu „Novohradčania“ do sobotňajšieho duelu. Prehra totiž znamená koniec sezóny, sklamanie a pocit nedokončenej roboty. Ich cieľ bude jasný - vynútiť si rozhodujúci duel a vrátiť sa opäť do hlavného mesta. „Musíme vyhrať v sobotu, nechcem ísť domov takto skoro. Treba sa pripraviť a urobiť, čo je potrebné,“ dodal na záver Brown.

Highlighty zo zápasu Inter - Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák