• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dva roky po sebe sa Inter Bratislava a Spišskí Rytieri stretli hneď na úvod sezóny. V tomto prípade si zahrali v Pezinku, ktorý sa stal dočasným domovom „žlto-čiernych“. Víťaz stretnutia však zostal rovnaký, bratislavský celok odštartoval tohtosezónnu kampaň so skalpom úradujúceho šampióna a víťaza Slovenského pohára. 

Po viac ako 10 rokoch sa vrátila najvyššia súťaž do legendárneho basketbalového mesta, kde sa vyhrávali trofeje ako na bežiacom páse. Pezinok privítal kedysi svojho hlavného rivala, Inter Bratislava najlepším možným spôsobom - víťazne. Zverenci trénera Olega Meleščenka si poradili so Spišskými Rytiermi celkom hladko 84:65.

Už tradičnou oporou tímu bol s 12 bodmi a 17 doskokmi pivot Michael Fusek: „V porovnaní s prípravnými zápasmi sme hrali v súboji proti Spišskej Novej Vsi celý zápas koncentrovane, takže súper nemal možnosť využiť naše slabšie momenty. Bol som veľmi rád, ale zároveň trochu prekvapený ,ako sme dokázali navýšiť v tretej štvrtine náskok až na 16 bodov. Samozrejme, nám to pomohlo, uvoľnili sme sa a náskok sme si postrážili. Musíme však pokračovať ďalej a neuspokojiť sa s tým, že sme vyhrali tento duel.“

Obhajca titulu prišiel už zo zápasového nasadenia, v Alpsko-jadranskom pohári odohral dva zápasy. V prvom polčase hral ešte s Interom vyrovnanú partiu, ale v druhej polovici až príliš ľahko odovzdal súperovi výhru. „V prvom polčase to bol vyrovnaný zápas. O výsledku zápasu rozhodla tretia štvrtina. V poslednej sme z toho chceli ešte niečo urobiť, ale ich dvojciferný náskok sa nám už zmazať nepodarilo. Bol to len prvý zápas základnej časti. Máme toho ešte veľa pred sebou, verím, že keď sa uzdravíme, budeme oveľa silnejší,“ vyjadril sa pivot Rytierov Michal Baťka.

Spišiaci výrazne obmenili po zisku double hráčsky kolektív a zmenou prešiel aj post hlavného trénera. Tím sužovali počas celej prípravy absencie, je tak jasné, že možno úvodné kolá prinesú ešte prekvapenia.

IMG 4825 

„Máme trošku iné družstvo ako sme mali minulý rok. Nie sme takí skúsení, mladší hráči musia hrať väčšiu porciu minút. Verím, že postupne sa celá naša hra zlepší. Ešte to dolaďujeme. Mali sme problém stretnúť sa vo väčšom počte na tréningoch, niekedy to z hľadiska počtu hráčov pripomínalo streetball. Je len október, ešte máme dosť času na zlepšovanie sa. Určite chceme hrať v tejto sezóne opäť o najvyššie priečky,“ myslí si Baťka.

Interu vyšlo všetko dokonale, od premiéry v pezinskom „exile“, pokračujúc faktom, že konečne hrali v kompletnom zložení, až po celkom jasný triumf nad najlepším tímom predchádzajúceho ročníka. Víťazstvo bratislavského tímu ukázalo, že s nimi opäť treba počítať do bojov o najvyššie priečky.

IMG 5142

„Mne sa hala v Pezinku páči, hrá sa mi tu dobre. Palubovka je dobrá, diváci nás povzbudia aj v Pezinku, takže je to v poriadku. Mali sme tu dva tréningy, zvykáme si na nové prostredie. Podľa výsledku prvého zápasu to vyzerá tak, že nebudeme mať so zmenou prostredia nejaký väčší problém. Hala dýcha atmosférou, vyhrávali sa tu tituly, basketbal sa tu hral dlhé roky. Veľa hráčov to cíti a chce v tom pokračovať,“ zakončil hodnotenie zápasu Fusek.

Highlighty zo zápasu Inter - Rytieri:

Foto: Vladimír Dorňák